ZenészmagazinItt az új Fender sorozat, a Fender Player

Zenészmagazin | 2018. Június 20., Szerda 15:00

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy már a hivatalos premier előtt a közösségi médián keresztül kiszivárgott az új Fender Player sorozat híre. Íme, itt vannak a konkrétumok!

 

 

 

 

 

 

 

A Fender június 19-én mutatta be Player sorozatát, ami a Standard családot hivatott leváltani, másképpen szólva rendkívül kedvező árú, és széles kínálatú sorozattal jelentkezett a Fender pár nappal a nyári NAMM Show előtt. Számos kisebb nagyobb változás, frissítés, új színek, új modellek, új pickup variációk jellemzik az eddig titokban tartott Player sorozatot. A frissítés több mint 90 modellt érint, így modell családonként vizsgáljuk meg az új szériát, először nézzük a hathúrosokat! Az új gitárok a bejelentés után már kaphatók a márkakereskedőknél.

 

 

 

strat polar white_700x.jpg


Player Stratocaster Polar White

 

 

Fender Player Stratrocaster


A Stratocaster egyedi, karakteres hangja a Fender sikerének egyik kulcsa. A klasszikus fényes magas hangok, az ütős közepek és a robosztus mélyek összességükben jól artikulált egyedi hangzást eredményeznek. A Player sorozat esetében a Fender tiszteletben tartotta a klasszikus múltat, de törekedtek a mai modern gitároktól elvárható szempontokat is szem előtt tartani. A „Modern C” profilú és selymes fényezésű nyak ideális minden játékstílushoz. A médium jumbo érintők számát 22-re növelték, a fogólap rádiusza a kornak megfelelően 9,5 inches. A frissített, két ponton szinkronizált tremoló lágyabban működik, ugyanakkor stabil hangolást biztosít. A sorozatban megtaláljuk a Player Stratocaster® Plus Top modellt is, melynek égerfa testére lángolt juharfa tető került – ez a kombináció különösen esztétikus megjelenésű hangszert eredményezett.

 

 

strat tidepool_700x.jpg

 

 

Player Stratocaster Tidepool

 

 

 

A Fender Player Stratrocaster modellek háromféle pickup konfigurációban készülnek, a hagyományos 3 single-coil (SSS), egy humbucker a húrlábnál és két single-coil középen és a nyaknál (HSS), és humbucker a húrlábnál, valamint a nyaki pozícióban és középen egy single-coil (HSH).

 

Az SSS pickup kiosztású modelleknél mindhárom pozícióban Player Series Alnico 5 Strat Single-Coil hangszedő dolgozik. Az új Strat juharfa nyakára – a lakkozás színétől függően – pau ferro, vagy juharfa fogólapot ragasztottak, melyen 22 jumbo érintőt találunk, a fogólap rádiusza minden esetben 9,5 inches (241 mm) és új színek – Polar White, Tidepool, Buttercream, Sage Green Metallic – is bekerültek a választékba. A gitárokra két ponton szinkronizált hajlított acél húrlábbabás tremolós húrlábat szereltek, a felső szintetikus csont nyereg szélessége 42 mm.

 

 

strat 3 sunburst left hand_700x.jpg

 

 

Player Stratocaster 3 Color Sunburst LH

 

 

 

A három single-coil pickuppal ellátott modelleken a már hagyományos 5 állású pickup váltó – ami a megszokott módon működik – és egy hangerő, két hangszín potméter áll rendelkezésünkre. Az SSS konfigurációjú modell balkezes változatban is kapható, felár nélkül.

 

 

 

 

 

strat hss sage green metallic_700x.jpg

 

Player Stratocaster HSS Sage Green Metallic

 

 

 

A HSS pickup verzióval készülő modelleken a húrlábnál Player Series Alnico 2 Humbucking, míg középen és a nyaki pozícióban Player Series Alnico 5 Strat Single-Coil hangszedők továbbítják a hangot. Ennél a változatnál is választani lehet a pau ferro, és juharfa fogólapos modellek között. A HSS kiosztású a gitároknál az ötállású pickup-váltó bekötése annyiban tér el a szokásostól, hogy a 2. pozícióban csak a húrláb humbucker belső tekercse és a középső hangszedő aktív. Ez a változat is mind a négy új színben elérhető.

 

 

 

 

 

strat hsh buttercream_700x.jpg

 

 

Player Stratocaster HSH Buttercream

 

 

 

A HSH pickup kiosztású Player modelleknél a humbucker hangszedők nyújtják a meleg, nagy kimenő jelű hangot, míg a középen elhelyezett Player Series single-coil gondoskodik az autentikus, erőteljes Fender tónusról. A HSH konfigurációjú modelleknél az ötállású pickup-váltó bekötése annyiban tér el a szokásostól, hogy a 2. pozícióban csak a húrláb humbucker belső tekercse és a középső hangszedő aktív, míg a 4. pozícióban a középső pickuppal a nyaki humbucker külső tekercse szól együtt.

 

A HSH konfigurációjú Player Stratocasterek Buttercream, Sage Green Metallic és Tobacco Sunburst színekben elérhetők.

 

 

 

 

 

strat plus top pau_tobacco sunburst_700x.jpg

 

Player Stratoscaster Plus Top Tobacco Sunburst

 

 

Fender Player Stratocaster® Plus Top


A bevezetőben már említett Player Stratocaster® Plus Top – égerfa test, lángolt juharfa tetővel – a hagyományos 3 single-coil hangszedővel és HSS pickup kiosztással készül. Mindkét verzióból Aged Cherry Burst – juharfa fogólappal – és Tobacco Burst – pau ferro fogólappal – a választék.

 

 

 

 

 

 

 

 

strat FR sonic red_700x.jpg

 

Player Stratocaster FR Sonic Red

 

 

Fender Player Stratocaster® with Floyd Rose®


Külön kell megemlítenünk a Floyd Rose tremolóval ellátott Player Stratocaster modellt, melyek HSS pickup kiosztással készülnek és a következő színekben kaphatók: Tidepool és Polar White – juharfa fogólappal, valamint háromszínű Sunburst és Sonic Red – pau ferro fogólappal. A Floyd Rose Double Locking tremolós húrlábhoz természetesen Floyd Rose® satus felső nyereg tartozik, a fogólap rádiusza ennél a modellnél 12 inches. Az alkalmazott hangszedők és a pickup-váltó működése megegyezik a normál HSS verziónál leírttal.

 

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.137917 másodperc.