ZenészmagazinItt a Cort új öthúros, multi menzúrás basszusa

Zenészmagazin | 2018. Március 29., Csütörtök 10:00

Úgy tűnik, hogy egyre több gyártó alkalmazza a multiscale, vagyis multi menzúrás megoldást gitárjain. Ezúttal a Cort mutatott be egy ilyen öthúros modellt, ami azonban nem csak ezért különleges.

 

A5-Plus-SCFF(OPN)_700x.jpg

A5 Plus SCFF OPN

 

 

A Cort Guitars pontosan tudja, hogy az igényes basszerosok milyen sokat adnak a tökéletes gitárhangra. Az Artisan basszus sorozat mindenegyes új modelljével a Cort a legmagasabb igényeket is kiszolgáló, a legjobb anyagokból, mesterien összerakott hangszert kínál a márka rajongóinak.

 

A Cort új öthúros A5 Plus SCFF modellje is követi ezt a hagyományt: válogatott hangszerfák, prémium kategóriás elektronika és szerelvények, multi menzúrás kivitel, legyező alakban elhelyezett érintőkkel – egy valóban nagyszerű, nagyhangterjedelmű basszusgitár született.

 

 

A5-Plus-SCFF(OPTG) 700x.jpg

A5 Plus SCFF OPTG

 

Az öthúros A5 Plus SCFF basszus változó hosszúságú menzúrája 34 inches a G húrnál és 35,5 inches a H húrnál. Ez a dizájn és a hozzátartozó húronkénti fix húrlábegység optimalizálja a húrok feszességét, és konkrétabb mély hangokat eredményez. A testen átmenő nyakú konstrukció növeli a húrok rezonanciaátadó képességét a nyak és a test teljes hosszában, és kiegyenlített, lineáris rezonanciát tesz lehetővé, így maximalizálva a mély- és középfrekvenciák feszességét és a magasak fényességét.

 

 

 

 

A5-Plus-SCFF_OPN(5).jpg

 

 

Húronkénti fix húrlábegység

 

 

 

A singlecut fazonú mocsári kőris testre mintázott juharfa tető került, az ötrétegű juharfa és panga panga nyakra panga panga fogólapot ragasztottak, a szegélyezés diófából készült. (A panga panga egy afrikai keményfafajta leginkább a wengére jellemző tulajdonságokkal.) A Cort ezeket az egzotikus anyagokat részben a hangzás, részben az esztétikus megjelenés miatt alkalmazta, kiegészítve az OPN (nyitott pórusú natúr) és OPTG (nyitott pórusú áttetsző szürke) lakkozással. A platina színű szerelvények szépen harmonizálnak a mintázott juharfa tetővel, a Hipshot Ultralight hangolókulcsok 30%-kal könnyebbek az átlag húrgépeknél és hozzájárulnak a hangszer kitűnő balanszához, és a hangolás pontosságához.

 

A két Bartolini MK-1 pickup kiegyenlített, egyszerre meleg és ütős hangzást biztosít a teljes frekvencia tartományban. A hozzáillesztett MK-1 előerősítő a 3 sávos EQ-val és az aktív/passzív kapcsolóval kiegészítve erőteljes és transzparens hangzást biztosít, és a legkülönbözőbb igényeknek megfelelő, széles palettán nyújt aktív modern, vagy passzív tradicionális basszushangzást.

 

Azok a basszusjátékosok, akik értékelik a kifogástalan mestermunkát és a megbízhatóságot, biztos, hogy ki akarják próbálni a Cort A5 Plus SCFF modellt…

 

Tájékoztató ár: 1499 USD, és ebben egy keménytok is benne van.

 

További információk, specifikáció: Cort Guitars

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.122832 másodperc.