ZenészmagazinA Fender párhuzamos univerzuma – 2018 május

Zenészmagazin | 2018. Május 14., Hétfő 10:00

A limitált kiadású American Elite Telecaster HSS a Fender Parallel Universe sorozatának májusi modellje.

 

 

0176052731_gtr_frt_00_700x.jpg

 

 

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a Fender az év elején jelentette be, hogy áprilistól decemberig minden hónap elején bemutat egyet az új, limitált kiadású Parallel Universe sorozatának modelljeiből. Múlt hónapban néhányan biztos összevont szemöldökkel nézegették a Fender Strat-Tele Hybrid gitárját. A májusban debütáló Parallel Universe modell a Limited Edition American Elite Telecaster HSS, már nem hiszem, hogy különösebben felborzolná a kedélyeket, de a videót nézve, egészen különleges hangja van.

 

 

0176052731_gtr_back_700x.jpg

 

 

 

Az Elite Telecaster kőris teste is a lehető legergonomikusabb kialakítású, az hangszer hátoldalán és tetőlapján is kényelmünket szolgáló bemélyedéseket alakítottak ki. Érdekesség a juharfa nyak változó  "C-to-D" profilja és a változó rádiuszú (9.5”-14”) fogólap. A húrláb pozícióban közvetlenül a testre erősített ShawBucker hangszedőt találunk, amit kifejezetten ehhez a gitárhoz hangoltak. Középre és a nyakhoz pedig Pure Vintage ’64 Tele pickupokat szereltek. A három hangszedőhöz jár az ötállású pickup-váltó kapcsoló, de a gitár S-1 kapcsolóval is ellátták, aminek aktiválásával a ShawBucker és a nyaki pickup szól együtt. A testen átmenő húrozáshoz alkalmas fix húrláb 6 krómmal bevont réz húrlábbabát kapott, a felső nyereg csontból készült.

 

 

 

 

 

A hangszer nitrocellulóz lakkozásán gyönyörűen átlátszik a kőrisfa erezete, engedi a hangszerfát „lélegezni” és visszafogottan elegáns külsőt kölcsönöz a gitárnak. Az American Elite Telecastert Limited-Edition feliratú nyaklemezzel látták el, ami jelzi, hogy különleges kiadású hangszerről van szó. Keménytok és eredetiséget igazoló bizonyítvány is jár a gitárhoz, melynek tájékoztató listaára 1999 USD.

 

Részletes specifikáció: Fender

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.403127 másodperc.