ZenészmagazinA Cort bemutatta B4 Plus AS RM basszusgitárját

Zenészmagazin | 2019. Május 15., Szerda 17:00

A Cort B4 Plus AS RM modellje bemutatásával folytatja Artisan sorozatú basszusgitárjainál felhasznált anyagok megújítását. Az új modellen négy hangszerfa kombinációjával találkozunk, közöttük a teljesen új, hőkezelt jávorfával a fogólap anyagaként.

ASRM740px5_700x.jpg

 

 

A hangszer teste mocsári kőrisfából készült, ami sokkal jobban rezonáló hangszerfa, mint a nyárfa, visszafogott középhangok, testes mélyek és tiszta magasak jellemzik. A nyitott pórusú finish is hozzájárul a test jobb rezonanciájához. A fa könnyű súlya, természetes szépségű mintázata is szempont volt az anyagválasztásnál. A mocsári kőris hangjának fényességét jól egészíti ki a B4 Plus AS RM ötrétegű panga-panga/diófa nyaka, ami feszes és határozott középhangokat eredményez. Ez a hangszerfa kombináció optimálisan kiegyensúlyozott hangzást garantál a teljes mély tartományban.

 

A Cort anyagfelhasználásának legújabb állomása a B4-Plus AS RM modellen alkalmazott “RM” (roasted maple) hőkezelt jávorfa fogólap. A jávorfát magas hőmérsékleten, oxigénmentes környezetben vetik alá hőkezelésnek, ami stabilizálja a fa szerkezetét, és vastagabb hangzást eredményez, nem is szólva arany-barna vintage-jellegű árnyalatáról.   

 

 

ASRM740px6_460x.jpg

 

 

A B4 Plus AS RM hangját nagyban meghatározzák a hangszedők, és ebben a tekintetben sem kell csalódnunk. A Bartolini MK-1 pickupok ütős, meleg közepeket, valamint fényes magasakat továbbítanak, tökéletesen kiegyenlített hangzást létrehozva. Az aktív Markbass MB-1 elektronika természetes és transzparens erősítéssel továbbítja a hangszerfa eredeti és organikus rezonanciáját. Az aktív elektronika egy kapcsolóval kiiktatható.

 

 

details_700x.jpg

 

 

Az új modell menzúrája 34 inches (864 mm), a fogólapon 24 érintőt találunk. A dupla cutaway testforma megkönnyíti a felső fekvések elérését, fontos megemlíteni a Hipshot Ultralite hangolókulcsokat, melyek stabil és pontos hangolást biztosítanak. A B4 Plus AS RM háromféle színben érhető el, Open Pore Aqua Blue (OPAB), Open Pore Trans Black (OPTB), és Open Pore Burgundy Red (OPBR), vagyis mindhárom színnél nyitott pórusú felületről beszélhetünk. Az új modellből öthúros változat is készül.

 

 

 

 

Tájékoztató ár: 750 USD

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.241754 másodperc.