zenesz_logo.png



Érdekes eszközzel rukkolt elő a Zoom, a GCE-3 Guitar Lab Circuit Emulator egyben USB hangkártya valamint erősítő- és effektpedál szimulátor. Persze ehhez kell a Zoom Guitar Lab szoftver, de az is benne van a csomagban.

 

zoom-gce-3-guitar-lab-circuit-emulator_700x.jpg

 

 

A Zoom még az év elején mutatta be új kompakt GCE-3 Guitar Circuit Emulator névre keresztelt eszközét, ami „csak” egy minőségi gitár interfész, azonban ha számítógépünkre (Windows és Mac platform) telepítjük a hozzá kapott Zoom Guitar Lab szoftvert, akkor a legjobb Zoom effektprocesszorok tudásával felvértezve vághatunk bele a felvételkészítésbe.

 

Hogy mi ebben az okosság? Először is kapunk egy jó minőségű interfészt, amiben beépített digitális jelfeldolgozó processzor dolgozik, ami leveszi a terhet a számítógépről, és gyakorlatilag nulla jelkéséssel rögzíthetünk gitársávot. Másfelől megkapjuk a Zoom Guitar Lab szoftvert, ami a legjobb Zoom effektprocesszorok (G5n, G3n, G3Xn, B3n, G1 FOUR, G1X FOUR, B1 FOUR, B1X FOUR stb.) effektjeinek, hangfal és erősítő szimulátorainak használatát teszi lehetővé felvételkor. A Zoom Guitar Lab szoftverrel szerkeszthetjük a gyári preseteket, újakat tölthetünk le, saját szerkesztésű effekteket tárolhatunk el, és tetszés szerint variálhatjuk az effektlánc összetételét.

 

Megkapjuk továbbá a Steinberg Cubase LE verzióját, vagyis egy jól használható DAW szoftvert.  Mindezek mellett a GCE-3 gyakorlásnál is hasznunkra lehet, minthogy ellátták hangerőszabályzós fejhallgató kimenettel és sztereó AUX bemenettel is, amin külső jelet, pl. kísérő sávot küldhetünk az eszközre, akár gyakorláskor, akár felvételkor. (Az itt beküldött jel nem kerül felvételre.)

 

A Zoom GCE-3, apró, kompakt eszköz – ami akár a zsebünkben, akár a gitártokban is elfér – és alkalmas arra, hogy rögzítsük ötleteinket stúdióban, vagy akár útközben. A használata rendkívül egyszerű, csatlakoztatjuk a gitárt, vagy basszusgitárt a szabvány 6,3 mm-es jack aljzatba, a GCE-3-at pedig USB porton keresztül a számítógéphez. Ami az eszköz felső paneljén látható kezelőszerveket illeti, csak dekoráció, esztétikai okokból kerültek oda. A GCE-3-at csak a Zoom Guitar Lab szoftveren keresztül tudjuk kezelni.

 

 

 

[Zoom GCE-3]

 

 

 

Fontosabb technikai adatok


• Mintavételi frekvencia: 44,1 kHz

• A/D konverzió: 24-bit 128 × túlmintavételezéssel

• D/A konverzió: 24-bit 128 × túlmintavételezéssel

• Belső jelfeldolgozás: 32-bit

• USB Type-C, USB 2.0

• Tápellátás: USB-n keresztül (Type-C)/5V, vagy 5V DC tápegység (Micro-B)

• Méretek: 80 mm × 106 mm × 29 mm (mélység x szélesség x magasság

• Súly: 0,9 kg

 

A Zoom GCE-3 április végétől lesz kapható, hazai ára 32 900 Ft – Árkádia Hangszerbolt.

 

A Zoom hazai és európai forgalmazója a Sound Service.