zenesz_logo.png



Egy csúcskategóriás mikrofonkábel, kiváló ár/érték arányú jack dugók, és a külföldi szaksajtó által dicsért Palmer monitor kontroller.

Gondolom nem kell hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a különféle hangszer- és mikrofonkábelek minősége és megbízhatósága. Van persze olyan, aki maga készíti el ezeket a kábeleket, megvásárolja a kábelt és a csatlakozókat, és otthon megforrasztja. Ennek óriási előnye, hogy ha meghibásodik a kábel, nem kell azon gondolkozni, hogy kinek a nevét emlegessük. Ezen gondolatmenet mentén bemutatunk néhány jó minőségű megoldást, és mindenki eldöntheti, hogy barkácsol, vagy vásárol.

klotz 700x

 

M5 Klotz Supreme mikrofonkábel

Ez a csúcskategóriát képviselő mikrofonkábel nemcsak veszteségmentes átvitelt biztosít hosszabb távolságok esetén is, hanem az az interferenciákkal szemben is kivételes védelmet nyújt, ami különösen fontos stúdiómunka esetén. Mindez különleges, ellentétes irányban tekercselt dupla réz spirál árnyékolásának köszönhető. Ez a professzionális használatra tervezett kábel a Klotzra jellemző minőségi kialakítással (0,5 mm2 vezeték keresztmetszet, 55 pF/m kapacitás) garantálja a kiváló felbontást és részletgazdag hangzást. Az extrudált PVC mag stabilitást nyújt a csavart vezeték szálaknak és biztosítja, hogy kábel elég strapabíró legyen ahhoz, hogy károsodás nélkül eleget tegyen a 25000-es hajlítási ciklusnak.

mc5000 850x

Az M5 Klotz Supreme mikrofonkábeleket ezüstözött érintkezővel rendelkező krómozott fekete fémházas XLR mama és papa csatlakozókkal szerelték fel és 0,6 métertől egészen 50 méteres hosszúságig a legkülönbözőbb méretekben kaphatók.

Ár és további részletek: https://elimex.hu/gyorskereses?q=KL-M5KBFM&searchin%5B%5D=products&x=61&y=9

wm egyenes st 568

WorldMix jack dugók

A világelső nagy márkák mellett kiváló minőségű alternatívát kínálnak csatlakozókból a WorldMix különféle jack dugói, melyek közül most a kiváló ár/érték arányú 6,35 mm-es és 3,5 mm-es jack dugókat ajánljuk. Az általános használatra szánt, gitár- és jelkábelhez használható 6,35 mm-es jack dugók fekete fém házzal rendelkeznek, mely fekete vagy piros színjelölést kaptak. A jack dugó fém háza biztosítja az árnyékolást, és strapabíró megoldást kínál hosszútávon is. Az aranyozott érintkezőkkel ellátott csatlakozók tökéletes választást jelentenek általános használatra gitár- és jelkábelként, akár stúdióban akár színpadon.

wm500 pipa

A WorldMix 6,3 mm-es jack dugója két pólusú (monó) és három pólusú (sztereó) kivitelben is megvásárolható. Ebből a sorozatból létezik robusztus kialakítású 6,35 mm-es 90°-os pipa kivitelű változat is, ez akkor lehet hasznos amennyiben a csatlakozók elhelyezése (pl. kisebb hely) ezt kívánja meg.

 mini st 475

A 3,5 mm-es sztereó jack csatlakozó még manapság is elterjedt megoldás, helytakarékos kialakítása miatt főleg mobil eszközökön és számítógépeken. A gyárilag szerelt audió/videó és fejhallgató csatlakozók élettartama többnyire véges, általában javíthatóságuk sem megoldott, így a végső megoldást többnyire a csere jelenti. Ezek a jack dugók is fémházzal, kétféle színjelöléssel és aranyozott érintkezőkkel készülnek, általános használatra audió/videó és fejhallgató alkalmazásokhoz stúdióban, vagy színpadon tökéletesen alkalmasak. Egyébként érdemes a WorldMix egyéb csatlakozóit is végig böngészni, mert XLR-től kezdve RCA-n keresztül Speakon-ig bezárólag szinte mindenből találhatunk megfelelő áron minőségi megoldást.

Ár és további részletek: https://elimex.hu/hireink/1613/elimex_hirek

 

main 800 front


Palmer MONICON – passzív monitor kontroller

A Palmer különböző passzív és aktív monitorvezérlőiről már korábban írtunk, most egy olyan modellt mutatunk be, ami elsősorban otthoni használatra, vagy otthoni stúdióba ajánlható. A Palmer MONICON monitor vezérlőt a notebook, PC, vagy interfész sztereó kimenete és az aktív monitorrendszer közé bekötve, kényelmesen és nagyon pontosan tudjuk a monitorok és/vagy a fejhallgató hangerejét adagolni.

A passzív, mindössze néhány alkatrészből álló elektronika egyáltalán nem befolyásolja a hangzás minőségét. A Mute és Mono gombok segítségével némítható a kimenet és a sztereó jelből monót keverhetünk.

Palmer 800 rear


A készülék be- és kimenetei XLR és 3,5 mm-es sztereó jack csatlakozók, ez utóbbiak találhatók általában a számítógépeken. A kombó csatlakozók 6,3 mm-es jack használatát is lehetővé teszik. A Palmer Monicon ezáltal mind a professzionális, mind pedig a konzumer berendezésekkel kompatibilis. A valódi fából készült oldallapok és a masszív fémház a Palmertől már megszokott elegáns megjelenést biztosít a kis segédeszköznek. A Palmer Monicon fekete és fehér színben is kapható.

Ár és további részletek: https://elimex.hu/gyorskereses?q=monicon&searchin%5B%5D=products&x=49&y=5