zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Gitár
Képzőművészeti alkotás! Ez volt az első benyomásom. Bár a márkahűség szép dolog, mégsem gondolom, hogy feltétlen ésszerű, mégis azt mondom, hogy az ESP mellett lenyugodott gitárosokat maximálisan megértem. Rockgitár a felső kategóriából.

Ára 555 000 Ft., ezért nagyon sok bulit le kell játszani, de az első képbevételtől érzi az ember a miértjét. Ebben a hangszerben a legapróbb részletek is ki vannak dolgozva, a fa minősége megkérdőjelezhetetlen, már akusztikusan is élmény vele játszani, szól az egész gitár, persze ne feledjük el, hogy átmenőnyakas a gitár, ami mindezt meg is magyarázza. Superstrat forma a test, a felső szarv a 12-es fekvésig nyúlik, az alsó részen a test és a nyak a 20. bundnál találkozik, így a felső, akár a 24. fekvésnél is könnyedén játszhatunk. Erősítőre kapcsolva, az a benyomáom, hogy valójában rockgitárnak kiáltották ki a hangszert, én bármilyen más zenében is el tudom képzelni a hangját. A nyaknál egy Seymour Duncan SH-2 kapott helyet, ez „Jazz” pickup, nagyon karakteres mélyekkel, ritmusjátékra, kíséretre gyönyörű hangja van, él minden hang, részletes, értelmezhető és nagy jelet ad le. Torzítva sem veszíti el a részletességét.

 

DSC_0028.JPG

 

A hídnál egy Seymour Duncan TB-4 dolgozik, ez ugye a „JB” modell, a Seymour Duncan legkeresettebb pickupja ez, óriási jelet ad le a magasai és a közepei a legkarakteresebbek. Énekel ez a pickup a szólóknál és a sustain is nagy. Ehhez hozzájárul a konstrukció maga, a 24 extra jumbo bund (nem dörzsöljük a fotólapot), az átmenő nyak, ami juharból készült, és az ében fogólap. A test anyaga éger, ezek együttesen keltenek nagyon jó rezonanciát, ezáltal hosszú hanglecsengést. Rendkívül kényelmes a játék a menzúrának köszönhetően, ami 25,5”, a nyújtások, hajlítások könnyedén mennek, nem kell hozzá különösebb erőfeszítés. Az ében fogólap a rózsafánál sokkal keményebb és nehezebb, így a hangszernek nyíltabb hangot kölcsönöz. A kezelőszervek a legfontosabbakra korlátozódnak: hangerő és hangszín potméter (push-pull), valamint a háromállásos pickup váltó.

 

álló.JPG

 

A tremoló Floyd Rose, lehet rángatni, tartja a hangolást. A hangolókulcsok Gotoh gyártmányúak, szintén egy megbízható gyártó, finom áttétellel és nagyon simán hangolható a hangszer. Ha kézbe kerül a gitár, egy tökéletes egységet érzünk, minden mindennel összhangban van, hangszer a javából. A teszt során zenekarban is kipróbáltuk, több rockgitáros, metálzenész kezén ment át a hangszer, többségében arról számoltak be a gitárosok, hogy rendkívül kényelmes, kiegyensúlyozott hangszer, hangja természetes, rockgitár, de sokoldalú a pickupoknak köszönhetően. Minőségét tekintve: ESP! Azaz tökéletes.

 

DSC_0017.JPG

 

A hangszert a Mezzoforte hangszerboltból hoztuk el, ahol óriási Jackson és ESP választék van, mindkét márkából különleges, ritka gitárok is.

 

Ne