zenesz_logo.png



Az új Godin modell leginkább azon előadók és dalszerzők számára lehet izgalmas, akik kedvelik a nejlonhúros gitárok melegebb tónusát és színpadon is szeretnék ezt reprodukálni.

 50925 Multiac Nylon Deluxe 1200x

 

A Godin zászlóshajója, a Godin Multiac évtizedeken keresztül a montreali cég legnépszerűbb gitárjának bizonyult. Most ez a modern nejlonhúros gitár újra megjelent egy továbbfejlesztett változatban, amit Godin Multiac Nylon Deluxe néven forgalmaznak.

Az új Deluxe kivitel legfontosabb újítása, hogy két hangszedő dolgozik a gitáron, egy új, egyedi LR Baggs előerősítővel kombinálva, amely kifejezetten ehhez a hangszerhez lett tervezve. Megmaradt az eredeti, húrláb alatti, hat különálló érzékelővel rendelkező HEX pickup, a tetőlap alá pedig egy új Lyric mikrofon került. A két hangforrás jele külön-külön is használható, de keverhetjük is őket. Az LR Baggs előerősítő háromsávos EQ-t, Master Volume, Saturation és a két hangszedő arányát kezelő tolópotmétert, valamint egy fázisváltó kapcsolót kínál, ami a nemkívánt gerjedéseket hivatott kiiktatni.

50925 Multiac Nylon Deluxe back 1200x

 

A flamenco vagy bármilyen perkusszív stílust játszó gitárosok fantáziáját a gitár belsejében elhelyezett Lyric hangszedő fogja leginkább megragadni. A Lyric mikrofont úgy helyezték el a tetőlap alatt, hogy mind a gitár természetes hangját, mind a tetőlapon történő megütéseket is tökéletesen „összeszedje”. Ez lehetővé teszi, hogy a gitáros perkusszív játékának minden rezdülése megjelenjen a hangzásban. Az a lehetőség pedig, hogy a két hangforrás jelét keverhetjük, és korrigálhatjuk a testreszabott előerősítővel, egy olyan kivételesen sokoldalú gitárrá varázsolja a Multiac Nylon Deluxe modellt, amit bármely stílusban tevékenykedő gitáros értékelni fog.

 

 

A Multiac Nylon Deluxe kétüregű testének anyagát mahagónifa adja, ami tömör lucfenyő toppal büszkélkedhet, a csavarozott nyak anyag szintén mahagóni. A fogólap, a húrláb és a húrtartó Richlite-ból készült, ami egy kivételesen tartós kopás- és nedvességálló kompozit anyag, és tökéletesen alkalmas ébenfa és más keményfa részek helyettesítésére.

A 22 érintős fogólap rádiusza 16”, vagyis aki nem a klasszikusgitárok teljesen lapos fogólapját preferálja, valószínűleg kedvelni fogja ezt a kialakítást, ami többé-kevésbé ugyanazt az érzetet nyújtja, mint a legtöbb akusztikus gitár. A hangszer skálahossza 25,5 inch, a Graphtech felső nyereg szélessége 1,9” (48.26 mm), a gitár magasfényű natúr finish-t kapott, tájékoztató ára 1 960 USD.

 

 

További részletek: https://godinguitars.com/product/multiac-nylon-deluxe