zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Gitár

„Ezáltal közelebb érzem magamat a bandához, a zenéhez és a pillanathoz” – állítja.

 JM 2 450x


A gitárikon John Mayer jelenleg parkolópályára helyezte idén nyáron megjelent, Sob Rock című szólóalbumához című szólóalbumához kapcsolódó tevékenységeit, helyette pedig turnéra indult bandájával, a Dead & Company-vel. A már lezajlott koncerteken új kiegészítők, méghozzá fület teljesen befedő, monitor fejhallgatók is feltűntek a színpadon, melyek a jelek szerint Mayer állandó társaivá váltak élő fellépésein.

Noha az új cuccok egyik nagy előnye, hogy óvják viselőjük hallását, a gitár nagymestere elárulta, hogy a fejhallgatók használatának számos egyéb hozadéka is van, melyek közvetlen hatással vannak játékára, és általuk még jobb élő produkciót tud nyújtani.

„Elkezdtem fejhallgatót használni a színpadon, aminek rengeteg előnye van, köztük az, hogy több dinamikát tudok a játékomba vinni” – osztotta meg Mayer egyik közösségi média oldalán a zenekar New York-i és pennsylvaniai koncertállomásait követően, valamint hozzátette: „Valójában ezáltal közelebb érzem magamat a bandához, a zenéhez és a pillanathoz.”

JM 450x

 

Az egyik rajongója által az Instagramon feltett kérdésre válaszolva, hogy az általa használt Audio-Technica ATH-M70x fejhallgató korlátozza-e abban, hogy a közönséggel kommunikáljon, Mayer ekképpen felelt: „Egyáltalán nem! Van egy pár sztereó mikrofon a színpadon, melyek segítségével mindent hallok, ami körülöttem és az első sorokban történik” – fejtette ki. „Ott vagyok BENNE az élő felvételben!”

Az persze még elválik, hogy Mayer az új technikát saját, szóló fellépésein is alkalmazni fogja-e, amint a jövő év elején útjára indul Sob Rock turnésorozatával, de egy dolog biztos: Egyelőre, amíg tartanak a Dead & Company koncertjei, a fejhallgatók maradnak. Ráadásul, ha hihetünk Mayernek, és a fejhallgató használata valóban még magasabb szintre emeli a már amúgy is virtuóz és dinamikus játékát, az élő fellépéseken részt vevő közönségnek bizonyára nem mindennapi élményben lehet majd része.

https://www.johnmayer.com/