zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Gitár

A Squier most jelentette be Affinity sorozatának új modelljét, a háromféle színben elérhető Squier Affinity Series Jaguar Bass H basszusgitárt.

 

Squier-Affinity-Series-Jaguar-Bass-H-Blue-700x.jpg

 

A Squier Affinity Series Jaguar Bass H a Fender Jaguar offset (derékban eltolt) formáját idézi, vékony és könnyű teste jól kiegyenlített hangzást nyújtó nyárfából készült. A „C” profilú juharfa nyakat négy csavarral rögzítették a testhez, a 9,5”-os rádiuszú indiai babérfa vagy juharfa fogólapra, 22 médium jumbo érintő került. A rövidebb skálahosszal – 32 inch, 813 mm – rendelkező gitár könnyű játszhatóságot ígér, az ideális basszus sound feláldozása nélkül. A nyak vastagsága a szintetikus csont felső nyeregnél mindössze 38,1 mm.

 

 

Squier-Affinity-Series-Jaguar-Bass-H-Charcoal-700_2.jpg

 

A gitár elektronikáját nem bonyolították túl, a Jag Bass-t a húrlábtól kissé távol, középtájon elhelyezett kerámia mágneses, méretes fekete Squier humbucker hajtja, amihez egy hangerő és egy hangszín potméter tartozik. A Jaguar Bass H ezzel az egy hangszedővel is erőteljes, meleg, vastag, ütős mélyeket produkál.

 

 

squier_affinity_series_jaguar_bass 700x.jpg

 

A négynyerges Standard Squier húrláb és a vintage stílusú nyitott hangolókulcsok gondmentes, pontos hangolást garantálnak. A szerelvények krómszínűek, akárcsak a háromrétegű koptatólap kezelőgombok alatti elegáns folytatása. Az új modell Lake Placid Blue, Charcoal Frost Metallic és fekete színben, fényes poliuretán finish-sel kerül forgalomba.

 

Ez a hangszer kiváló belépőszintű gitár lehet egy komolyabb Fender basszus felé vezető úton, az új Squier basszusok várhatóan júniusban kerülnek a boltokba, barátságosnak mondható 89 900 forintos áron.