zenesz_logo.png



Fennállásának a 35. évfordulójára időzítve a Sandberg bemutatta különleges évfordulós modelljét, a Sandberg California Supreme basszusgitárt.

SANDBERG California Supreme detail controls 700x.jpg


 

Az elsősorban csúcsminőséget képviselő basszusgitárjairól ismert Sandberg cég butik kivitelű, 35. évfordulós ünnep modelljének német mesterei csodálatos, kézzel válogatott habos juhar toppal borították a gitár égerfa testét, és ez az anyag került a fejrészre is. De ez a gitár nem csak megjelenésével kívánja elkápráztatni szemlélőit. A látványos külsőn túl az évfordulóra készült modell megtestesíti mindazt a tapasztalatot és technikai kifinomultságot, amit a Sandberg mesterelméi, Holger Stonjek és csapata képviselnek, több mint három évtizede.



SANDBERG California Supreme blueburst 700x.jpg

 

A hat csavarral rögzített nyak norvég jávorfából készült és a Sandberg hőkezelő eljárásában részesült. Ebben a folyamatban a hangszerfát több napon keresztül speciális hőkezelésnek vetik alá, mintegy termikusan öregítik. Az eljárás eredményeképpen a fa sejtstruktúrája megváltozik, rezonanciaképessége olyanná válik, mint az érett fáé, ugyanakkor a fa kevésbé lesz érzékeny a hőmérséklet-változásokra. Fontos, hogy a California Supreme teste üreges kialakítású, ami nemcsak könnyebbé teszi hangszert, de a gitár hangindítására is hatással van.  A jávorfa nyakra ébenfa fogólap került, 22 érintővel, elegáns ovális berakásokkal, az oldalán sötétben fluoreszkáló pozíciójelölőkkel.

 

 

SANDBERG California Supreme honeyburst 700x.jpg

 

A húrtartó, a tömör húrláb, a fém potmétergombok és a precízen dolgozó Sandberg Super Light hangolókulcsok a repülőgépgyártásban használatos erős alumíniumból készültek. Ezeket a technológiákat folyamatosan fejlesztették az évek során és az elmúlt 35 év tapasztalatait tükrözik.

 

 

SANDBERG California Supreme redburst 700x.jpg


A Sandberg California Supreme különleges Delano XTender 4 tekercses humbucker pickupokat kapott, melyek felezhetők és kivételesen meleg, gazdag és modern hangzást nyújtanak. Ezekhez a hangszedőkhöz már illik egy komoly elektronikát beépíteni a gitárba, és a Sandberg ezt meg is tette. A gyártó saját aktív, háromsávos EQ-ja, Bass, Mid, Treble és Balance szabályzók, valamint a hangerő gombra szerelt push/pull kapcsoló áll rendelkezésünkre. Ez utóbbival az aktív és passzív mód között tudunk váltani. A potméterek felett elhelyezett két mini kapcsoló egyikével a humbuckerek tekercsleválasztása lehetséges, a másik kapcsolóval pedig a közép frekvencia szabályozható tartományait állíthatjuk be (160Hz, 900Hz, 480Hz). Ez a basszus előerősítő egyike azon keveseknek, amelyek az elem lemerülése vagy hibája esetén is folyamatosan tovább működik passzív módban. Egyébként passzív módban az EQ Treble gombja passzív hangszínszabályzóként funkcionál.

 

 

 

 

A Sandberg California Supreme négy- és öthúros változatban, háromféle színben magasfényű, Blueburst, Honeyburst és Redburst finish-sel lesz kapható, várható ára 3 599 EUR.

 

További információk a Sandberg hazai forgalmazójánál:
https://www.facebook.com/SandbergHungary
https://hangszerbolt.hu/