zenesz_logo.png



A Fender Parallel Universe Volume II sorozatába tartozó Jazz Strat bemutatkozott, és egy dolog biztos, a gitár külalakja garantáltan megosztja a véleményeket.


JazzStrat 700x.jpg

 


Mielőtt megvitatnánk a modell esztétikáját, vessünk egy pillantást a specifikációra! Az égerfa test fényes Mystic Surf Green finish-t kapott, erre a színre a legtöbb ember felkapja a fejét. A Jazz Strat-ot egy pár Fender Pure Vintage ’65 single-coil Jazzmaster pickuppal szerelték fel, ami rendben is volna. Ezek szerethető hangszedők, tényleg karakteresen, meggyőzően szólnak, erről a demó felvétel is tanúskodik. A médium C profilú jávorfa nyakra rózsafa fogólap került, melyen téglalap alakú gyöngyház berakások a pozíciójelölők. A test színére lakkozott fej is jól mutat, de az elefántcsont színű, hajszálvékony zöld csíkokkal szegélyezett koptatólap, amin szerintünk két furán elhelyezett méretes alumínium kezelőgomb díszeleg, hát, ízlés dolga.

 

 

Fendre Jazz Strat 700 rear.jpg

 

 

Érthető, hogy a gyártó a jól kitalált és kényelmes Stratocaster testet a Jazzmaster nyakával, egyedi termoló rendszerével, és pickupjaival kombinálva, a Fender tradíciókból építkezve, valami újat és extravagánsat kívánt alkotni, a kérdés csak az, hogy ez mennyire sikerült. A múlt éveben is követtük a Fender Parallel Universe modelleket, mert volt közöttük jó pár érdekes, jópofa „kompzíció”, de nem vagyunk benne biztosak, hogy a II. sorozat első modellje ezek közé sorolható.

 

[Fender JazzStrat]

 

 

Fontosabb jellemzők

Test: égerfa
Nyak: jávorfa
Fogólap: rózsafa, rádiusz: 9,5”
Menzúra: 25,5" (648 mm)
Érintők: 22 médium jumbo
Felső nyereg: csont, 42,8 mm
Nyak szegélyezés: egyrétegű fehér
Húrláb: American Professional Jazzmaster®
Hangolókulcsok: Fender ClassicGear™
Pickupok: 2 x Pure Vintage '65 Single-Coil Jazzmaster®
Kezelőgombok: hangerő (treble-bleed áramkörrel), hangszín, pickupváltó
Fényezés: fényes nitrocellulóz
Tartozék: Deluxe keménytok
Tájékoztató listaár: 2 249 EUR