zenesz_logo.png



Az új Godin Stadium HT a kanadai gitárgyártó cég legfrissebb modellje, melynek sikerült ötvöznie egyfajta vintage érzetet a modern gitároktól elvárható játékkényelemmel.

 

godin-stadium-ht-trans-white 700x.jpg

 

A Godin céget legtöbben kiváló minőségű akusztikus és elektroakusztikus gitárjairól ismerik idehaza, pedig a kanadai gitárgyártó az akusztikus gitárjaihoz mérhető minőségű tömör- és üreges testű elektromos gitárokat is készít. Ezek fő jellegzetessége, hogy a test és a nyak anyagát kanadai erdőkből származó faanyagok adják, melyekből aztán a cég Quebec-i és New Hampshire-i gyáregységében állítják össze a gitárokat. Ezúttal a Godin legfrissebb tömörtestű elektromos gitárját a Stadium HT modellt mutatjuk be.

 

godin-stadium-ht-havana-brown 700x.jpg

 


A rendkívül könnyű és masszív kanadai hársból készült testhez kemény juhar nyak csatlakozik, melyre 12”-os rádiuszú rózsafa vagy juhar fogólap került 22 érintővel és Graphtech felső nyereggel. Mindegyik Stadium HT gitár egyedi, az akusztikus gitároknál bevált finish-t kapott, ami a vintage megjelenés mellett szabadon engedi a hangszerfát rezonálni és lélegezni. A klasszikus réz nyergekkel ellátott, testen átmenő húrozáshoz való Tele Custom T-Ashtray Hardtail húrláb pedig hosszabb hangkitartáshoz járul hozzá.

 

godin-stadium-ht-matte-black 700x.jpg

 

A Godin Stadium HT modellt két single coil pickuppal látták el, Custom Godin Cajun a húrlábnál, és Godin GGS-3 a nyaki pozícióban. A hangszedőket a szokásos háromállású pickup-váltóval kezelhetjük, itt annyi az érdekesség, hogy a pickup választót igyekeztek minél inkább ergonomikusan, olyan szögben elhelyezni, hogy játék közben pont a kezünk alá essen. Emellett a hagyományos főhangerő, hangszín gombok állnak rendelkezésünkre egy krómozott, vinatge stílusú panelen, egyértelműen egy Tele stílusú gitárt érzetét hangsúlyozva.

 

 

A Stadium HT háromféle színben készül: enyhén fényes Trans White, Matte Black, és Havana Brown. A fogólap anyaga a gitár színétől függően rózsafa, vagy jávorfa. Érdekes módon a fehér lakkozáshoz a sötétebb rózsafa fogólapot, a sötétebb színekhez a világos jávorfa fogólapot kínálja a Godin, ezzel a kombinációval a színek izgalmas kontrasztot alkotva még esztétikusabbá teszik a Stadium HT gitárokat. 

A Godin Stadium HT javasolt kiskereskedelmi ára 799 EUR. További részletek: Godin Guitars.