zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Gitár
Már régóta terjedtek olyan pletykák, hogy Tom Morello valamin együtt dolgozik a Fender céggel, végül a 2020-as NAMM Show-n tették hivatalossá, hogy megjelenik a Soul Power Stratocaster, a Fender Artist Signature sorozat legújabb modellje.

MTcxNTI1NjM5Mjk0MTY2NDk5.jpg

 


A gitár arra a módosított Designer Series Strat-ra épül, amit Morello az Audioslave-ben használt, azonban számos szellemes újítást is találunk a modellen, de nézzük először az alapokat!

 

A Soul Power Strat szegélyezett égerfa testtel és csavarozott "Deep C" profilú jávorfa nyakkal készül, a nyakon 9.5"-14" között változó rádiuszú rózsafa fogólappal, melyen 22 médium jumbo érintő kapott helyet. A húrlábpozícióba egy single-coil méretű Seymour Duncan Hot Rails humbuckert telepítettek, míg középen és a nyaknál két Fender Noiseless single-coil dolgozik. Az elektronika kezelését a Fendernél szokásos egy főhangerő, két hangszíngomb, ötállású pickup váltó kombóval abszolválhatjuk.

 

fender-tom-morello-strat-black-700x.jpg

 

 

Morello avantgárd játékstílusának kiszolgálása érdekében a Soul Power Stratot süllyesztett double-locking Floyd Rose tremolórendszerrel, satus Deluxe Cast hangolókulcsokkal, Floyd Rose® FRT satus felső nyereggel és egy kill-switch kapcsolóval is ellátták, a Morello-szerű „dadogó” hatású effektekhez.

 

A Soul Power Strat teste látványos fényes fekete poliészter lakkozást kapott, míg a nyak selyemfényű finish-sel rendelkezik. A fekete színhez jól illenek a krómszínű szerelvények, a krómozott koptatólap és a potmétereken látható recézett, Telecaster-jellegű krómozott gombok.  A feltűnő Soul Power matrica a tartozék keménytokban található, és virtus dolga, hogy ki ragasztja fel…

 

 

TM Strat ĂŠs amp 700.jpg

 


Itt kell megjegyeznünk, hogy Tom Morello-nak ez a Soul Power Strat az első signature modellje, és soha nem volt endorsere egyetlen cégnek sem. A Guitar World-nek adott interjújában elmondta, hogy mindezek ellenére miért született meg ez a signature modell.

 

„Nagyon büszke vagyok erre a gitárra, de a projekt soha nem jött volna létre, ha nem lenne jelentős jótékonysági és szociális vonatkozása az egész történetnek, és nem ajándékoznánk gitárok százait két szervezetnek.” A gitárokból kap Wayne Kramer Jail Guitar Doors szervezete, ami hangszerekkel vesz részt a börtönökben lévő elítéltek rehabilitációjában, oktatásában, valamint a Fender Play Foundation, ami helyi ifjúsági szervezeteknek és iskoláknak adományoz számos gitárt.

 

 

[Tom Morello Strat]

 

 

A gitár tájékoztató ára 1 449 EUR, további részletek: Fender.