zenesz_logo.png



Az ESP/LTD 2020-as új modelljei között még nem esett szó a signature gitárokról, és bár néhány LTD Deluxe modellt már megemlítettünk, sorozatunk befejező részében további LTD Deluxe gitárokat is bemutatunk.

 

5b41bd-javier 700x.jpg

Új és frissített Signature Series modellek

Ahogyan minden évben, úgy ezúttal is az ESP szorosan együttműkött jó pár ESP művésszel és endorserrel annak érdekében, hogy a Signatures Series új modellekkel bővüljön. Ezek a gitárok gyakran olyan ESP Custom Shop hangszerekre épülnek, melyek ESP gitárosoknak készültek stúdió és koncert igényeik figyelembevételével.

 

NS-6 Black Satin 700x.jpg

NS-6 
BLACK SATIN

Az egyik legizgalmasabb 2020-as Signature sorozatú gitár Nergalnak, a lengyel Behemoth death metal zenekar gitárosának vadonatúj modellje. Az népszerű és közkedvelt ESP Stream fazonnal készülő LTD NS-6 Fishman Fluence Modern Humbucker hangszedői temérdek hangzás megszólaltatására alkalmasak. Ebben az aktív elektronikával felvértezett LTD NS-6 hangszíngombjára szerelt push-pull kapcsolónak is szerepe van: benyomott helyzetben Modern Active, kihúzva Modern Passive állásban szólaltatja meg a hangszert.

A set-thru (mélyen ragasztott) konstrukciójú hangszer teste mahagóniból készült, a háromrétegű jávorfa nyakra makassar-ében fogólapot ragasztottak. A 350 mm rádiuszú fogólap 24 XJ érintőnek ad helyet, a 12. fekvésben Behemoth Triumviratus berakás díszíti, az oldalán pedig fluoreszkáló pozíciójelölők segítik a tájékozódást. A gitár menzúrája 25,5 inches és selyemfényű fekete lakozással kerül forgalomba.

 

AW-7 BARITONE Open Grain Black Satin 700x.jpg

 

AW-7 BARITONE
OPEN GRAIN BLACK SATIN

Alex Wade
-nek, az amerikai Whitechapel deathcore banda gitárosának LTD Signature sorozatú gitárja visszatért, és jobb, mint valaha. Az LTD AW-7 Baritone héthúros, 27”-os skálahosszal rendelkező mocsári kőris testű gitár, melynek látványos Open Grain selyemfényű fekete lakkozása szépen látni engedi a fa erezetét. A testhez ötrétegű jávor/dió/afrikai padouk nyak csatlakozik, amin makassar-ében fogólap található 24 rozsdamentes acél XJ érintővel. A gitáron közvetlenül a testre erősített Dimarzio D-Activator 7 pickupok dolgoznak mindkét pozícióban, ezek kezeléséhez mindössze egy hangerőgomb és egy háromállású pickup váltó áll rendelkezésünkre. A hangszert fix Hipshot húrláb és satus LTD hangolókulcsok teszik teljessé.

 

 

JR-208
PELHAM BLUE

Javier Reyes egyike napjaink leginnovatívabb progresszív rock gitárosainak. Zenekarában, az Animals As Leaders-ben és szóló munkáiban folyamatosan a gitárjáték határait feszegeti. A 8-húros gitárok mestere az ESP-vel együttműködve, kreatívan részt vett a felsőkategóriás LTD Signature Series JR-208 létrehozásában. Ez a 8-húros, 27 inches menzúrájú bariton „szörnyeteg” lényegesen nagyobb hangterjedelemmel rendelkezik, mint egy standard gitár.

A hangszer teste mahagóniból készült, a csavarozott nyak anyagát jávorfa adja, melyre égetett jatoba fogólap került 24 XJ érintővel. ESP Designed LH-308N és LH-308B pickupok dolgoznak a nyaki és húrláb pozícióban, melyeket egy hangerő, egy hangszín potival és egy 3-állású pickup váltóval tarthatunk kordában. Egy ilyen hangszerhez testen átmenő húrozáshoz való fix húrláb dukál, a csillogó Pelham Blue finish-t szépen egészítik ki az aranyszínű szerelvények.

 

JR-608 FADED BLUE SUNBURST_700.jpg


JR-608

FADED BLUE SUNBURST

Javier testen átmenő nyakú konstrukciójú LTD JR-608 modellje is frissült, konkrétan egy új Fishman Javier Reyes Open Core Humbucker signature pickup készletet kapott, aminek hangzásai között egy apró kapcsolóval lehet váltani. A mocsári kőris test és az ötrétegű diófa/jávorfa/afrikai padouk testen átmenő nyak kombináció tökéletesen illik a nyolchúros, 27 inches menzúrájú bariton hangszerhez. A mocsári kőris testre mintás juhar top került, a makassar-áben fogólapot egyedi berakások díszítik. A JR-608 Graphtec Black Tusq felső nyereggel, átmenő húrozáshoz való fix Hipshot húrlábbal és látványos Faded Blue Sunburst lakkozással büszkélkedhet.

 

SC-20 Sonic Blue 700x.jpg


SC-20

SONIC BLUE

Stephen Carpenter, a Deftones gitárosa az egyik légrégebbi ESP Artist. Így 2020-ban két signature modellje is frissítésre került: az LTD SC-20 azt ünnepli, hogy 20 éve készült el Stephen első signature modellje, ezért most ez a gitár látványos Sonic Blue színben pompázik. A testen átmenő nyakú konstrukció testének anyagát égerfa adja, a háromrétegű vékony „U” profilú jávorfa nyakra makassar-ébenfa fogólap került.

A pickupok összeállítása is nagyon érdekes, a húrlábnál Seymour Duncan JB, középen ESP Designed LH-150 humbuckerek, míg a nyaknál egy ESP Designed LS-120N single-coil található. A passzív elektronikát egy hangerő- egy hangszíngombbal, és egy ötállású pickup váltóval irányíthatjuk. További fontosabb jellemzők a TonePros locking TOM húrláb és a satus LTD kulcsok.

 

SC-607 BARITONE Purple Satin 700x.jpg


SC-607 BARITONE

PURPLE SATIN

Talán az SC-607 Baritone modell, aminek említéskor a legtöbben az ESP Artist Stephen Carpenter nevére asszociálnak. A héthúros, 27 inches menzúrájú bariton gitár legfrissebb változata szemet gyönyörködtető Purple Satin színben tündököl. Ez a modell is testen átmenő nyakú konstrukció, háromrétegű jávorfa nyakkal és mahagóni testtel. A húrlábnál és középen elhelyezett hangszedők Stephen Fishman Fluence SRC Signature pickupjai, melyeket a hangerőgombon elhelyezett push-pull kapcsolóval, egy hangszín potival és egy háromállású pickup váltóval kezelhetünk. Erre a hangszerre is TonePros locking TOM húrlábat és a satus LTD kulcsokat szereltek.

 

SH-207 See Theu Purple 700x.jpg


SH-207

SEE THRU PURPLE

A következő signature modell azoknak a gitárosoknak lehet ideális megoldás, akik a Korn gitárosának Brian „Head” Welch héthúros gitárjának megfizethető árú változatát keresik. Az LTD SH-207 mahagóni testére lángolt juhar top került, a nyak háromrétegű jávorfa, gyönyörű égetett jatoba fogólappal. A gitárt két passzív ESP Designed LH-307 pickup hajtja, testen átmenő húrozáshoz készült fix LTD húrláb és LTD kulcsok teszik teljessé a See Thru Purple finish-sel rendelkező héthúros rock gépezetet.

 

További 2020-as LTD Deluxe modellek

PHOENIX BLACK METAL Black Satin 700x.jpg


PHOENIX BLACK METAL

BLACK SATIN

A gitárosok meglehetősen izgatottan várták az LTD Phoenix visszatérését, de van még más lehetősége is annak, aki egy ilyen izgalmas fazonú gitárra vágyik. Ez a Phoenix Black Metal, ami számos stíluselemet, összetevőt átvett más Black Metal modellektől. Ilyen például a selyemfényű, teljesen fekete finish, ami nemcsak a testre, de a szerelvényekre, hangszedőre is vonatkozik. A testen átmenő konstrukciójú gitár nyaka háromrétegű mahagóniból készült, e köré épül a mahagóni test. A berakás nélküli makassar-ébenfa fogólapra 22 XJ érintő került, a gitár skálahossza 25,5 inch. A gitár mindössze egy Fishman Fluence Modern Humbucker Ceramic pickupot kapott, a hangerő potira szerelt push-pull kapcsolóval kétféle hangzás közül választhatunk. Megemlítendő még a Tonepros Locking TOM húrláb és húrtartó, valamint a satus LTD hangolókulcsok.

 

EC-1000 Black Natural Burst 700x.jpg 

EC-1000
BLACK NATURAL BURST

Még nem esett szó az LTD Deluxe EC-1000 Natural Burst modellről, ami egyébként Blue Natural Fade színben is elérhető. A mahagóni testre csomós nyárfa top került, a testhez makassar-ébenfa fogólappal ellátott háromrétegű nyak csatlakozik. A gitár skálahossza 24,75” és 24 XJ érintővel látták el. A nyaki pozícióban Seymour Duncan Sentient, a húrlábnál Seymour Duncan Pegasus hangszedők továbbítják a hangot. A két pickup külön hangerőszabályzó gombot kapott, ezen kívül egy hangszín, egy push-pull kapcsoló és egy pickup váltó áll rendelkezésünkre.   

A passzív humbuckereket a push-pull kapcsolóval felezhetjük, a Seymour Duncan hangszedők pedig kivételesen dögös hangzást nyújtanak, legyen szó metalról, fúziós vagy progresszív rockról, avagy bármilyen más műfajról. A különleges nyárfa top és a felsőkategóriás komponensek mellett az egész gitáron végighúzódó fehér szegélyezés teszi még kívánatosabbá ezt a hangszert.

 

M-1007 See Thru Black Sunburst Satin 700x.jpg


M-1007

SEE THRU BLACK SUNBURST SATIN

Nem maradhat ki az újdonságok közül az új LTD Deluxe M-1007 sem, ami az M sorozat gyors játékra és kivételes játékkényelemre fókuszáló jellemzőivel dicsekedhet brutális, héthúros kivitelben. A testen átmenő nyakú konstrukció éger testén habos juhar topot visel, ami See Thru Black Sunburst finish-t kapott. A háromrétegű juharból készült nyakra makassar-ében fogólap simul, 24 XJ érintővel ellátva, a hangszer skálahossza 25,5 inch.

Az M-1007 tökéletes hangzását egy pár Fishman Fluence Modern Humbucker biztosítja, Alnico mágnessel a nyaki pozícióba, kerámia mágnessel a húrlábnál. A szokásos kezelőszervek mellett a hangszíngombon elhelyezett push-pull kapcsolóval aktiválhatjuk a hangszedők második hangzását. A héthúros gépezetet Floyd Rose 1000SE tremolós húrláb és Grover hangolókulcsok teszik teljessé.

 

VIPER-1000 EVERTUNE See Thru Black Cherry Satin 700x.jpg


VIPER-1000 EVERTUNE

SEE THRU BLACK CHERRY SATIN

Végül – legalábbis egyelőre – bemutatjuk az LTD Deluxe Viper-1000 EverTune modellt, ami az első Viper fazonú gitár, ami megkapta az innovatív, folyamatos húrfeszességet garantáló EverTune húrlábat. A mahagóni testre habos juhar top került, a nyak háromrétegű jávorfából készült, a 350 mm rádiuszú makassar-ében fogólapon 24 XJ érintő található. A Viper-1000 EverTune-t olyan további felsőkategóriás komponensekkel szerelték fel, mint a két, közvetlenül a testre erősített Seymour Duncan Sentient (nyaki) és Pegasus (húrláb) pickup, melyek egy push-pull kapcsolóval felezhetők, és a Grover húrgépek. A gitár esztétikus See Thru Black Cherry Satin fényezése alatt szépen látszik a habos juhar tetőlap mintázata.

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.

A sorozat 1. részét ITT találod
A sorozat 2. részét ITT találod
A sorozat 3. részét ITT találod