zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Gitár
Bemutatjuk a Fender Alternate Reality sorozatának legújabb darabját, amit a Jazz Bass testformája és egy modern Stratocaster elektronikája, hangzásvilága ihletett.

 

sixty-six-news_700x.jpg

 

 

A Fender Sixty-Six modellje része a cég Alternate Reality – Alternatív Valóság – sorozatának és az új modellben nem nehéz felismerni a legendás Jazz Bass „derékban eltolt” testformáját. A gitárt már a januári NAMM Show alatt bejelentették, de most került forgalomba.

 

A Sixty-Six (Hatvanhat) modell neve a Jazz Bass kibocsátási évéből – 1960 – kiragadott hatosból, és a hat húr számából tevődik össze, mondjuk erre, ha nem olvasom, nem hiszem, hogy rájöttem volna. A gitár tökéletesen illik az Alternate Reality sorozatba, amely a Fender történetének karakteres testformáihoz és hangzás-konfigurációihoz nyúl vissza, és így alkot impozáns, egyedi, új hangszereket.

 

 

 

0145022321_gtr_frt_001_700x.jpg

 

 

A történet egy kisebb méretű, karcsúsított kőrisfa Jazz Bass testtel indul, ami kényelmes bármely gitáros számára, és olyan tradicionális jellemzői vannak, mint pl. a krómozott kezelőpanel és a fekete Jazz Bass kezelőgombok. A folytatás a HSS pickup kiosztás – ötállású pickupváltóval – ami meglehetősen sokféle hangszínt tesz lehetővé: a Player sorozatú Alnico 2 humbucking húrláb pickuphoz két Player sorozatú single-coil Tele hangszedő társul, melyek kristálytiszta, fenderesen csengő hangzást produkálnak. Így együtt, a vastag, krémes szóló hangzástól a funky-s kísérő hangzásokon át, a meleg blues szólókig szinte minden stílusban előállíthatjuk a nekünk tetsző gitárhangot.

 

 

 

0145022300_gtr_frt_001 700.jpg

 

 

A modern „C” profilú jávorfa nyak és a 9,5 inches rádiuszú jávorfa fogólap 22 médium jumbó érintővel a mai trendeket követi, a vintage stílusú Fender hangolókulcsok és a szinkronizált tremolós húrláb pedig a Sixty-Six klasszikus jellegét hangsúlyozzák. A kőris test és a jávor nyak egyaránt fényes poliészter lakkozást kapott, a nyak szélessége a felső nyeregnél 41,9 mm, a nyereg anyaga szintetikus csont. A hangszer megjelenését a háromrétegű (a natúrhoz fekete, a másik két színhez fehér) koptatólap és a nikkel/króm hardverek teszik teljessé. A Fender Sixty-Six háromszínű sunburst, Daphne Blue és natúr színekben kapható, tájékoztató ára 818 EUR (Thomann).

 

 


 

 

 

További infromációk: Fender