zenesz_logo.png



Retró és modern vonások, rövidebb menzúra, fejlett elektronika és nagy színválaszték jellemzi az Ibanez SRMD200 Mezzo basszus sorozatát.

 

Ibanez_SR_Mezzo_serie_700x.jpg

 

Az Ibanez kibővítette a zászlóshajónak számító SR basszus sorozatát az SRMD200 Mezzo családdal, amivel már a Meinl Distribution januári éves bemutatóján találkoztunk. Most azonban egy kicsit közelebbről is szemügyre vesszük a Mezzo sorozatot és már árakat és részleteket is tudunk közölni. Az új széria rövidebb – 32 inches – skálahosszával és változatos színkínálatával tűnik ki leginkább az átlagos basszusgitárok közül.  A könnyebb játszhatóságot biztosító rövidebb menzúra mellett fejlett elektronikát és elegáns, sokoldalú hangszereket kínál ez a sorozat.

 

ibanez-standard-srmd200-cam-mezzo-candy-apple-matte_700x.jpg

 

Ibanez SRMD 200 Mezzo Candy Apple Matte

„A 32 inches menzúra a fekvések könnyebb elérését és kisebb érintőtávolságot tesz lehetővé, így megkönnyíti a gyors futamokat és a fogólapon történő nagyobb hangközű ugrásokat” – írja az Ibanez. „Ez a skálahossz nagyon gyors és könnyen játszható hangszert eredményez a mélyebb fekvésektől a legmagasabbakig, ugyanakkor a gitár nagymértékben megőrzi a teljes menzúrás basszusok hangjának ütősségét és mélységét.”

 

ibsrmd200sbm_700x.jpg


Ibanez SRMD 200 Mezzo Sapphire Blue Metallic

Az SRMD200 Mezzo basszusok teste nyárfából készült, míg a gyors és vékony, (a felső nyeregnél mindössze 38 mm széles) csavarozott nyak anyagát jávorfa adja, melyre 305 mm-es rádiuszú jávorfa fogólapot ragasztottak 22 médium érintővel és fekete pont berakás pozíciójelölőkkel. A Mezzo basszusokon két Dynamix pickup – egy zajmentes osztott single-coil a középső pozícióban, és egy Jazz Bass stílusú single-coil a húrlábnál – dolgozik, ami kiegészítve az egyedi elektronikával meglehetősen széles hangzás spektrumú hangszerré teszi az SRMD200 Mezzo basszusokat. Az elektronika kezeléséhez a szokásos hangerő poti mellett kétsávos EQ és egy Balance gomb áll rendelkezésünkre, mellyel a két hangszedő arányát keverhetjük.  A kövér rock és R&B hangzásoktól kezdve a hagyományos és fúziós jazzhez alkalmas konkrétabb hangszínekig szinte bármilyen megszólalás kikeverhető a két pickuppal és az erre az árkategóriára nem jellemző elektronikával.

 

ibanez-srmd200k-vwh-vintage-white-front_700x.jpg

Ibanez SRMD 200K Mezzo Vintage White

 

A szerelvények és potmétergombok króm színben pompáznak, így a minden irányban jól beállítható, masszív B10 húrláb, és a karcsú, modern fejen található hangolókulcsok is. Az Ibanez SRMD200 Mezzo gitárok hatféle színben kaphatók: Candy Apple Matte, Sapphire Blue Metallic, Roadster Orange Metallic, Sea Foam Pearl Green, valamint SRMD200K típusjelzéssel Aqua Green, Vintage White finish-sel. Az SRMD200K annyiban tér el az SRMD200 modellektől, hogy a koptatólapja fekete és a fényezés nem metálszínű.  

Összességében kedvező ár, erőteljes, ütős hangzás, kényelmes játszhatóság, az elegáns retró és modern vonások kellemes összhangja jellemzi az Ibanez SR story legújabb fejezetét.

 

 

Hazai ár: 97 000 Ft.
Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.