zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Gitár
A svéd gitáros-zeneszerző és producer, Ola Englund által alapított Solar Guitars elkészítette első nyolchúros gitárját, az Evertune húrlábbal szerelt A1.8C modellt.

 

A1.8C-FRONT-HORIZONTAL_700x.jpg

 

 

Az új Solar Guitars A1.8C megjelenéséről már a januári NAMM Show alatt voltak előzetes hírek, és most végül itt van a gitár a maga szénfekete valóságában, 27 inches menzúrájával, matt fekete szerelvényeivel és fényezésével elég keményen néz ki. Ami az új modelleket illeti, Ola Englund már-már zavarba ejtően kemény tempót diktál saját cégének, a Solar Guitarsnak. Bár az új Solar A1.8C kicsit kilóg a sorból, hiszen ez a cég legelső nyolchúros modellje, és gyaníthatóan nagy feltűnést fog kelteni a szuper-heavy kategóriában.

 

A Type A formájú nyolchúros úgynevezett set-thru – majdnem a test teljes hosszában beragasztott nyakú – konstrukció, 27 inches skálahosszal. A hangszer testének anyagát égerfa adja, a gyors és kényelmes nyak pedig jávorfából készült. A nyakra 15,74”-os rádiuszú ébenfa fogólapot ragasztottak, melyre 24 rozsdamentes acél super jumbo érintő került, oldalán pedig sötétben foszforeszkáló pont berakások könnyítik meg a gitáros dolgát, különösen a sötét színpadon. A kiváló balanszú gitárt Solar 18:1 áttételű satus hangolókulcsokkal, hatalmas méretű, stabil hangolást és húrfeszességet garantáló Evertune húrlábbal és grafit felső nyereggel látták el.

 

 

Solar-Guitars-A1.8C_700x.jpg

 

 

A két Duncan Solar humbucker pickup a hangszín- és hangzás-variációk teljes spektrumát, a teljesen tiszta gitárhangtól a sötéten zúzó, keményen túlhajtott hangzásokig, nagyszerű hangkitartással és maximális érthetőséggel biztosítja. Az elektronikát egy hangerő, egy hangszín potival és az ötállású pickup-váltóval kezelhetjük.

 

A tekintélyt parancsoló, zúzásra született riff-gépezet matt szénfekete finish-t kapott, és április folyamán lesz elérhető 1 299 eurós áron.

 

További információk: Solar Guitars.