zenesz_logo.png



Az Epiphone a Halestorm énekes-gitárosával, Lzzy Hale-lel együttműködve elkészítette új Explorer modelljét, ami tulajdonképpen Lzzy Hale tavaly bemutatott Gibson signature gitárjának elérhető árú változata.

Epiphone-Lzzy-Hale-Explorer-700x.jpg

Az új Lzzy Hale Explorer meglehetősen jól mutat Alpine White fényezésével, aranyszínű szerelvényeivel és koptatólapjával. A ragasztott nyakú konstrukció teste és nyaka is mahagóniból készült, ami klasszikus Explorer jellemző. Az egyedi „C” profilú nyakra ébenfa fogólap került 22 médium jumbo érintővel, a pozíciójelölők téglalap alakú gyöngyház berakások. A hangszer skálahossza 24,75 inch a fogólap rádiusza 11 inches.

 

A limitált kiadású Lzzy Hale Explorert Epiphone Alnico Classic PRO™ pickupok hajtják, melyek a klasszikus, késő 50-es évekbeli humbuckerek hang karakterét tudják, de Alnico V mágnessel készülnek a kicsit nagyobb kimenő jel és a modernebb hangzás érdekében. Az elektronikát két hangerő, egy fő hangszín potival, és egy háromállású pickup váltóval kezelhetünk. A hardverek tekintetében sem kell kompromisszumokat kötnünk, a 18:1 áttételű Grover Rotomatic hangolókulcsok, az Epiphone LockTone Tune-O-Matic húrláb és a hozzátartozó stopbar húrtartó a masszív megbízhatóságot képviselik.

 

 

lzzy-hale-2019_700x.jpg

 

 

A testet többrétegű fehér-fekete-fehér, a nyakat fehér szegélyezés díszíti. Apróság, de az összképhez hozzájárul, hogy a potméterek ugyanolyan Gibson fazonú, aranyszínű gombokat kaptak, mint Lzzy Hale Gibson Explorer gitárja.

 

Lzzy Hale 14 éves kora óta zenél a Halestorm-ban, egyik alapítója a zenekarnak, és az elmúlt két évtized során elérte, hogy az egyik legkarakteresebb metal gitáros-énekes személyiségként tartsák számon. „Az Epiphone gitárommal mindig rocksztárnak érzem magam” – mondta Hale. „Remélem bárki, aki felveszi ezt a gitárt, ugyanezt fogja érezni. Arra bíztatnám őket, hogy jó nagyot zúzzanak ezzel a hangszerrel, mert én is azt teszem!”

 

 

[Epiphone Lzzy Hale Explorer]

 

 

Az új Epiphone Lzzy Hale Explorer limitált mennyiségben készül, várható ára 1000 USD. Ebben az árban egy keménytok, eredetiséget igazoló bizonyítvány és az Epiphone limitált élettartam garanciája is benne van.


Epiphone Signature Club


Az Epiphone nagyon belehúzott az elmúlt pár évben, nem lehet véletlen, hogy olyan gitárosok adták a nevüket a márkához, mint Slash, Joe Bonamassa és Brent Hinds.

 

Bővebben: Epiphone