zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Gitár
A Cort új modelljei ergonomikus tervezésükkel, egzotikus hangszerfákkal és megfizethető árral veszik célba a gitárosokat.

 

GA-MY-BV-main_700x.jpg

Cort GA-MY Bevel Cut

 

 

A Cort bemutatta Bevel Cut sorozatú új akusztikus gitárjait, melyek testének felső ívén ergonomikus ferde „levágás” látható, ami kartámaszként is működik, és könnyebbé teszi a gitár „átölelését” a még nagyobb játékkényelem érdekében, ugyanakkor nem befolyásolja a gitár akusztikus jellemzőit. A sorozatban négy modell található: két Grand Regal Bevel, mindkettő grand auditorium testtel, de különböző faanyagokkal, egy dreadnought méretű Earth Bevel, és egy hagyományos fazonú Luce Bevel.

 

 

GA-PF-BV-main_700x.jpg

Cort GA-PF Bevel Cut

 

 

Mindegyik gitár tömör sitka fenyő tetőlappal büszkélkedhet, közös jellemző a mahagóni nyak, a 20 érintős ovangkol fogólap és az ovangkol húrláb. A hangszerek skálahossza 25,3 inch, a nyak szélessége a felső nyeregnél 45 mm. A két Grand Regal Bevel modell a GA-MY Bevel, ami mirtuszfa (California Bay Laurel faként is ismert) hátlappal és oldallal készül, és a GA-PF Bevel, melynek kávája és hátlapja pau ferro (bolíviai rózsafa). Mindkét hangszer hátlapja domború, és L.R. Baggs előerősítővel és pickup-rendszerrel szerelték fel őket.  

 

Az öntött hangolókulcsok aranyszínűek, fekete gombokkal, a húrlábtüskék ébenfából készültek, a gyöngyház díszítésű rozetta szépen harmonizál a test gyöngyház szegélyével.

 

 

 

Eath100-BV 700x.jpg

Cort EARTH Bevel Cut

 

 

Az Earth Bevel és Luce Bevel gitárok esetében a hátlap és a káva anyagát mahagónifa adja, a rozetta halszálka mintás, a nyitott pórusú lakkozás nemcsak a fa rezonanciájára van jótékony hatással, hanem könnyebbé is teszi a hangszert.

 

 

 

Luce Bevel Cut 100-BV_700x.jpg

 

Cort LUCE Bevel Cut

 

 

A Grand Regal modellek tájékoztató ára 900 USD, míg az Earth Bevel és a Luce Bevel ára 400 USD.

 

További részletek: Cort