zenesz_logo.png



A 2019-es téli NAMM Show-n a Yamaha gitárrészlege is bemutatott néhány újdonságot, frissítést, amit most szeretnénk megosztani veletek. Lássuk először a Revstar gitárokat!

revstar 700x.jpg

 

 

A Yamaha Revstar gitárok egyedi szerelvényekkel, egyedi tekercselésű pickupokkal és kézzel felvitt lakkozással készülnek, ami minden egyes modellnek különleges megjelenést és hangzást kölcsönöz, így kitűnnek a tömegből, és érezhetően kifejezik a gitáros személyiségét. Az új színek mellett két új modell – RS720BX és RS702B – is bemutatkozott a téli NAMM Show-n.

 

 

 

 

RS720BX_VW_700x.jpg

 

 

Revstar RS720BX Vintage White

 

Az RS720BX stílusa, feelingje és hangja összetéveszthetetlenül klasszikus, de egyetlen részlet sem maradt meg csupán a tradíció okán. Az egyedi hangolású pickupok, a Bigsby tremoló, a 70-es évek Super Flighter sorozata által inspirált berakások és az elegáns fényes lakkozás az időtlen jellemzőket igazi modern klasszikussá varázsolták.

 

A ragasztott nyakú konstrukció teste mahagóni-jávorfa kombinációból készült, a nyak anyagát háromrétegű mahagónifa adja, melyre rózsafa fogólap került 22 jumbo érintővel. A nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm, a hangszer skálahossza 24-3/4" (628,6mm). A gitár két alnico V mágneses YGD humbucker hangszedőt kapott, melyek nikkel-ezüst alaplemezre épülnek, Formvar huzallal tekercselve, ami szépen kiegyenlített, erőteljes hangzást eredményez. Az elektronikát egy háromállású pickup-váltóval, egy hangerő és egy hangszín potival, valamint a hangszín gombra szerelt húzó-nyomó Dry-Switch kapcsolóval kezelhetjük. Ez a kapcsoló egy passzív high-pass szűrőt aktivál, vagyis vágja a mélyeket, és a pickup-választó mindhárom állásában használható.

 

 

[Revstar 720BX]

 

 

A hangszer Vintage White fényezést kapott, Tune-O-Matic húrlábbal és Bigsby B50 tremolóval felszerelve nyújtja azt a játékélményt, ami a Revstar sorozatot oly népszerűvé tette.

 

 

 

 

 

RS702B_BL_Main_700x.jpg

 


Revstar RS702B Black

 

Ahogy fentebb írtuk, minden Revstar gitárnak megvan a saját egyénisége. Az RS702B hangjának jellegét a mahagónifa test, jávorfa tető kombináció és a P-90 Single Coil hangszedők adják. A ragasztott nyak háromrétegű jávorfából készült, amire rózsafa fogólap került 22 jumbo érintővel. A nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm, a hangszer skálahossza 24-3/4" (628,6mm). A gitáron két YGD alnico V mágneses nikkel-ezüst alaplemezre épülő, zománcozott huzalból tekercselt P-90 Single pickup továbbítja a tiszta, harapós, vintage hangot. Az elektronika a hangszedőkön kívül megegyezik az RS720BX modellével. Ezt a gitárt is felszerelték Tune-O-Matic húrlábbal, Bigsby B50 tremolós húrtartóval, satus hangolókulcsokkal és gyönyörű fényes fekete poliuretán fényezést kapott.

 

A Revstar gitárok igazi „igáslovak”, de ez nem azt jelenti, hogy a Yamaha bármilyen kompromisszumot kötött volna a kényelem és a játszhatóság terén. A hangszer minden egyes vonalát úgy tervezték, hogy ne csak esztétikus legyen, hanem jó érzés legyen rajta játszani. A Revstar gitárok hátoldalán bemélyedés segíti a testhez simulást, a tetőlapon az alkar kényelmes elhelyezése érdekében alig észrevehető, ergonomikus „alkar kontúrt” alakítottak ki, sőt a nyakillesztés vonalait is újratervezték, hogy még könnyebb legyen a felső fekvéseket elérni.

 

 

[Revstar RS702B]

 

 

További információk és hazai árak a hivatalos Yamaha viszonteladóknál.