zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Gitár
Az RG fejrésszel készülő, kényelmes nyakú Ibanez Altstar ALT30 elektroakusztikus modellt elsősorban azon gitárosok számára tervezték, akik elektromos gitárhoz szoktak.

 

alt 30 700x.jpg

 

A 40 új elektromos gitár és 19 új basszus mellett, amit az Ibanez 2019-re bejelentett, nem csodálkoznánk, ha elkerülné a gitárosok figyelmét a cég akusztikus kínálata, azonban van egy modell, amire érdemes odafigyelni, ez pedig az Altstar

 

Mint a legtöbb Ibanez akusztikus gitár, az Altstar ALT30 is olyan gitárosok számára készült, akik most váltanak akusztikus hangszerre, és ez már a hangszer megjelenésén is látszik. RG fejrész? Pipa. Cápauszony berakás a fogólapon? Pipa, bár kicsit módosítva. Többféle színátmenetes finish? Az is megvan. És peresze mindez csak a külső, a hangsúly a könnyű játszhatóságon van. Lapos, 15,7 inches rádiuszú babérfa fogólap, 22 érintő, 43 mm-es felsőnyereg, a 16. érintőnél csatlakozó nyak, ami természetesen könnyű hozzáférést enged a felső fekvésekhez.

 

A 648 mm-es skálahosszúságú gitár kompakt dreadnought testének hátoldala és kávája sapele fából készült, (mahagónihoz hasonló afrikai lombos keményfa) amire lucfenyő tető került. A húrláb anyagát is babérfa adja, az elektronikát Ibanez Under Saddle pickup és hangolóval ellátott Ibanez AEQ2UT előerősítő képviseli, amit egy hangerő és két hangszín gombbal kezelhetünk.

 

 

ibanez_altstar_alt30__finishes 650x.jpg

 

 

 

Az új ALT30 modell négy gyönyörű színben kapható: Indigo Blue Burst High Gloss, Natural Browned Burst High Gloss, Red Coral Sunburst és Transparent Charcoal Burst, mindegyik esetben a fejrészt is ezekre színekre fújták. Az ALT30 a téli NAMM Show-n fog hivatalosan debütálni, tájékoztató ára 300 USD.

 

Specifikáció: Ibanez