zenesz_logo.png



A Fender 2021-ben ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, ezért erősen kezdték az új évet, új gitár sorozatokat és három új erősítőt is bejelentettek.

Fender Custom 68 700x.jpg

 

Amikor a Fender közzétette 2021-es erősítőit, kiderült, hogy két új csöves kombóval bővíti Silverface '68 Custom sorozatát, a Vibro Champ Reverb és a Custom Pro Reverb modellekkel. A vintage inspirációjú kombók mellett bemutatták a jövőbe mutató Mustang Micro fejhallgató erősítőt is, amit zsebre tehetünk és bárhová magunkkal vihetünk.

A '68 Custom sorozat nem éppen mai technológiára épül és azon rendkívül népszerű, teljesen csöves kombók sorát gyarapítja, melynek széles rajongótábora van, olyan gitárosok körében, akik a Fender klasszikus hangzását keresik, mert csöves erősítőkkel és hagyományos effektpedálokkal kívánják saját gitár soundjukat létrehozni.

 

68-Custom-Pro-Reverb 700x.jpg

 

Fender ‘68 Custom Pro Reverb

A ’68 Custom Pro Reverb az eredeti 1968-as modellre épül, de kisebb ládával készül a súlycsökkentés érdekében, ami nemcsak a szállíthatóságot könnyíti meg, hanem a Fender szerint a hangzását is sokoldalúbbá teszi. További eltérés az eredeti erősítőhöz képest az egycsatornás kivitel a kétcsatornás helyett, és az 1 x 12 inches hangszóró az eredeti két hangszórós megoldás helyett. Ugyanakkor a '68 Custom Pro Reverb nem pusztán egy újrakiadás, hanem egy hot-rod tribute erősítő. A Fender új full csöves kombóját olyan módosított áramkörökkel látta le, melyek rugalmasabban alkalmazkodnak a különféle effektpedálokhoz. Az erősítőn megjelent egy Mid szabályzó gomb is, amivel lényegesen jobban tudjuk kontrollálni, hogyan illeszkedjen a gitárhang a zenekari mixbe. Nagyobb lett az erősítő bemeneti érzékenyége is, és már kisebb hangerőn megjelenik a csöves  torzítás.

 

 

Fender_68_CUSTOM_PRO_REVERB_700x.jpg

 

Az ezüst színű kezelőpanelen két bemenetet találunk, melyből a második kevésbé érzékeny, nagyobb jelet leadó gitárokhoz. A Bright kapcsoló, a hangerő és a háromsávos EQ gombjai mellett helyezték el a rugós zengető Reverb potiját és a tremoló effekt Speed és Intensity gombját. A két effekt a tartozék lábkapcsolóval is kezelhető. Az előerősítőben 3 x 12AX7, 2 x 12AT7 cső dolgozik, a végfokot pedig 2 x 6L6 cső hajtja, ami 40 W teljesítményt eredményez, és ez a csöves teljesítmény a legtöbb koncerthelyszínen megfelelő hangerőt produkál. A kombót egy Celestion Neo Creamback hangszóróval szerelték fel, amely ugyanazt a hangzást tudja, mint az ikonikus Celestion G12M. Hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház.

 

fender-68-custom-vibro-champ-reverb 600x.jpg

 

Fender ‘68 Custom Vibro Champ Reverb

Számos gitáros igényét elégíti ki a Fender '68 Custom Vibro Champ Reverb csöves kombója kiadásával, ami gitárosok új generációinak hozza vissza a vintage Fender hangzást. Ebben az esetben sem csak a klasszikus Vibro Champ újrakiadásáról van szó, a '68 Custom Vibro Champ Reverb kombót több ponton módosították, hogy jobban megfeleljen a próbák, felvételek és a kisebb színpadok követelményeinek. A 8”-os hangszóró helyett most egy 10”-os Celestion Ten 30 hangszórót építettek a kombóba a vastagabb hangzás érdekében. A Vibrato effekt mellett a kombó felsőkategóriás digitális Hall Reverbet is kapott, hogy hangzásunknak megfelelő teret tudjunk biztosítani. Az effektek ennél a modellnél is kezelhetők lábkapcsolóval, bár itt a lábkapcsoló nem tartozék.  A kezelőszervek annyiban térnek el a nagyobb kombón ismertetettektől, hogy itt nincs Bright kapcsoló és MID szabályzó. 

 

Fender-68-Custom-Vibro-Champ-Reverb-700x.jpg

 

Csillogóan tiszta és fényes jelzőkkel szokták leírni a 60-as évek Fender erősítőinek hangját és Fender '68 Custom Vibro Champ Reverb is tudja ezt az ikonikus hangzást, ebben az apró masszív kombó formátumban. Két 12AX7 előerősítő cső és egyetlen 6V6 végcső hajtja a 10 inches Celestion Ten 30 hangszórót, 5 watt teljesítményt biztosítva. Ha kompakt csöves kombót keresel otthonra, stúdióba, vagy kisebb klubokba, akkor érdemes egy próbát tenni a klasszikus Fender Vibro Champ mai reinkarnációjával. Hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház.

 

Fender-Mustang-Micro-gitar-fejhallgato-erosito 450x.jpg

 

Fender Mustang Micro gitár fejhallgató erősítő

A Mustang Micro ugyanazt az erősítő és effekt modellező technológiát alkalmazza, amit a Mustang GTX sorozatból már megismerhettünk, olyan méretre kicsinyítve, mint egy személyes mobil eszköz. A gitárbemenet a szokásos 6,3 mm jack, 3,5 mm-es fejhallgató kimenetet és USB kimenetet is kapunk, mellyel jelet küldhetünk számítógépünk DAW szoftvere felé, tölthetjük a fejhallgató erősítőt és firmware frissítéseket is rátölthetünk.

 

Fender-Mustang-Micro-gitar-fejhallgato-erosito-500x.jpg

 

A Mustang Micro kezelőfelületét egy nagy Volume tárcsa uralja, az erősítő modellek, effektek, EQ, és a Modify kezelőgombjai az egység oldalára kerültek. A fényes, tiszta gitárhangtól az extrém metal zúzásig szinte minden zenei stílust lefed a kis erősítő tudása. Összesen 12 erősítő és 13 effekt modellt kapunk, melyek a Fender Mustang GTX sorozatból származnak.

A Mustang Micro erősítőt Bluetooth képességgel is felvértezték, így kedvenc kísérő sávjaiddal, vagy zenekarod demójával is együtt játszhatsz, ami kiváló gyakorló eszközzé teszi a kis erősítőt. A legtöbb fejhallgató erősítőtől eltérően a Mustang Micro újratölthető lítium-ion elemekkel rendelkezik, melyek egy töltéssel kb. 4-6 óra üzemidőt biztosítanak. Fontos megemlíteni, hogy a Mustang Micro a Bluetooth fejhallgatókat nem támogatja, csak fix kábeles fejhallgatóval használható. Hazai tájékoztató ár: Mezzoforte Hangszeráruház.