zenesz_logo.png



Az új Yamaha THR-II sorozat modelljei a gyártó népszerű THR sorozatú desktop erősítőinek legfrissebb változatai, melyeket vezeték nélküli képességgel, lényegesen több csöves erősítő modellel és nagyobb teljesítménnyel ruháztak fel.

YamahaTHRBlog_700x.jpg

 


Az új Yamaha desktop erősítő sorozat három modellből áll: THR10II, THR10II Wireless és THR30II Wireless. Mindhárom erősítőt Bluetooth képességgel is ellátták, amivel kísérő sávokat, vagy egyéb zenét továbbíthatunk a kis erősítőre, és lehetővé teszi a THR Remote alkalmazás használatát. Ezzel az alkalmazással a gitárosok mindhárom erősítő esetében a sound-okat is szerkeszthetik Mac-en, PC-n, vagy akár mobilon. A THR10II Wireless és a THR30II Wireless modelleknél egy, a Line 6 Relay G10T adóval (nem tartozék) kompatibilis fedélzeti vevő egységet is beépítettek az erősítőkbe.

 

the ii 700x.jpg

 

Classic, Boutique és Modern mód, 15 gitárerősítő modell

A THR-II sorozat mindegyik modelljében a Yamaha Virtual Circuit Modelling (VCM) erősítő modellező technológiáját alkalmazták, és a cég jelentősen bővítette az elérhető erősítő modellek számát, a korábbi 5-ről 15-re. Elsőször is kapunk 5 gitárerősítő modellt – CLEAN, CRUNCH, LEAD, HI GAIN, SPECIAL – melyeket háromféle új módban használhatunk: MODERN, BOUTIQUE, és CLASSIC. A mód váltó kapcsoló fizikailag csak a THR30II Wireless modellen létezik, a másik két erősítőn a THR Remote alkalmazással vezérelhető.

A gitárerősítő modellek mellett az új sorozattal 3 basszus és 3 mikrofonozott elektroakusztikus erősítő modellt is kapunk, valamint egy FLAT beállítást, ami az erősítő modellezést kiiktatja, így akár más hangszereket is csatlakoztathatunk a kis Yamahákhoz.

 

thr30ii-wireless-04_700x.jpg

 

Effektek, ki- és bemenetek

A hagyományos EQ (Bass, Middle, Treble) gombok után helyezték el az effekt választó kapcsolókat, melyekkel CHORUS, FLANGER, PHASER, TREMOLO, ECHO, ECHO/REV, SPRING REVERB, HALL REVERB, COMPRESSOR*, NOISE GATE* effektek közül választhatunk. Az erősítő beállításait (a két hangerő poti kivételével) az öt User Memory hely bármelyikére eltárolhatjuk. Természetesen mindegyik THR-II erősítő kromatikus hangológéppel is rendelkezik, amelynek nyomógombja kétfunkciós, bizonyos effekteknél a tap tempo megadására szolgál.

Ami a ki- és bemeneteket illeti, mindhárom változaton megtaláljuk INPUT (1/4"), AUX (Sztereó mini), PHONES (Sztereó mini) bemeneteket és az USB csatlakozót, direkt felvételhez és lejátszáshoz. A Yamaha Extended Stereo technológiának és ez ehhez optimalizált erősítő doboznak köszönhetően hifi minőségű sztereó hangképet kapunk melyben a sztereó effektek jól érvényesülnek. Akinek vonal kimenetre is szüksége van, válassza a THR30II Wireless modellt, mert ezt L/R 6,3 mm-es vonal kimenettel is ellátták.

Mindegyik modell 15 V-os (tartozék) adapterrel üzemeltethető, de a két vezeték nélküli változatot újratölthető elemmel is használhatjuk, amelyek igénybevételtől függően kb. 5 óra üzemidőt biztosítanak.

 * Csak a THR Remote alkalmazásban

 

thr10ii-02_700x.jpg

THR10II legfontosabb jellemzők

Kimenő teljesítmény: 2 x 10 W
Hangszórók: 2 x 8 cm, szélessávú
A/D Converter: 24-bit + 3 Bit Floating,
D/A Converter: 24-bit, mintavételezési frekvencia 48 kHz,
Méretek: 368 x 183 x 140 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 3 kg
Tartozék: AC Adapter (15V 3A), Cubase AI letöltő kód

 

thr10ii-wireless-02_700x.jpg

THR10II Wireless legfontosabb jellemzők

Kimenő teljesítmény: 2 x 10 W, elemmel 2 x 7,5 W
Hangszórók: 2 x 8 cm, szélessávú
A/D Converter: 24-bit + 3 Bit Floating,
D/A Converter: 24-bit, mintavételezési frekvencia 48 kHz,
Méretek: 368 x 183 x 140 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 3,2 kg
Tartozék: AC Adapter (15V 3A), Cubase AI letöltő kód

 

thr30ii-wireless_700x.jpg

THR30II Wireless legfontosabb jellemzők

Kimenő teljesítmény: 2 x 15 W, elemmel 2 x 7,5 W
Hangszórók: 2 x 9 cm, szélessávú
A/D Converter: 24-bit + 3 Bit Floating,
D/A Converter: 24-bit, mintavételezési frekvencia 48 kHz,
Méretek: 420 x 195 x 155 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 4,3 kg
Tartozék: AC Adapter (15V 3A), Cubase AI letöltő kód

 

 

Az erősítő – előző sorozathoz – nagyon hasonló retro jellegű megjelenésén lehet vitatkozni, de az kétségtelen, hogy ezzel a felszereltséggel, akár otthon, akár útközben, vagy öltözőben, szállodában nagyon hasznos társunk lehet, és a ma annyira divatos mini erősítők között dobogós helyre pályázhat. Az erősítők 2019 novemberétől lesznek elérhetők, az áráról egyelőre nincs információnk, további részletek a hivatalos Yamaha viszonteladóknál.

Bővebben: Yamaha