zenesz_logo.png



Az Echo Effects pedálokat bemutató videó sorozatunk harmadik, befejező részében a Big Blender Vintage OctaFuzz (virtuális) effekt láncba integrálásáról láthattok videót, melyben Bécsy Bence az effekt pedált tesztelő gitáros van segítségünkre.

 

 

Az első sorozatunk utolsó részében már részletesen szemügyre vesszük a korábban, a 2. részben bemutatott soundot, aminek magva egy, az Echo Effects által tervezett analóg fuzz, a Big Blender OctaFuzz pedál. A lánc további tagjai már a multi-effektem számítógépes szoftverének segítségével kerülnek bemutatásra (HX Edit). A virtuális pedalboard-unkon jól láthatóak a különböző effektek, melyeknek paraméterei ugyancsak szemügyre vehetőek. Szeretném még egyszer megemlíteni, hogy bár a „kisvasút” effektjei digitálisan szimuláltak, ezek analóg pedálokként is hasonlóan viselkednének, illetve ahhoz, hogy tanulságokat vonjunk le, nem feltétlenül kell az egész láncot organikus egészében vizsgálni, egyes pontokat átemelhetünk egy más jellegű megszólaláshoz is.

 

 

20200327_171256 700.jpg

 

Analóg áramkörök...

 

 

Sorozatunkról:


Egy hobbiból született hazai pedál manufaktúra az Echo Effects termékeit és történetét ismerhetitek meg egy remek hazai gitáros, Bécsy Bence ujjain, fülén és hangszerén keresztül. A sorozat igyekszik majd elegendő segítséget, illetve hangzó- és képi anyagot biztosítani ahhoz, hogy egyszerre nyerhessetek bepillantást Bence rock/blues/fúziós és jazz munkásságába, valamint az effekt pedálok lelkivilágának minden apró rezdülésébe.

 

 

BB 700x.jpg

 

 

A Big Blender OctaFuzz-ról szóló videó sorozat korábbi részei:


1. rész

2. rész

 

https://www.facebook.com/becsyben
https://www.facebook.com/echoeffectspedals/
https://webshop.echorecording.com/index.php/termek/echo-effects-big-blender/