zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Ibanez új, elérhető árú Joe Satriani signature modellt mutat be január végén, a 2015-ös téli NAMM Show-n.

 

A6169.jpg

 

Az Ibanez számos új signature modellt fog bemutatni a január végi NAMM Show-n. Ebből mi most a Joe Satriani JS140 gitárt vesszük szemügyre.

 

Ez a modell az eddigi legelérhetőbb hangszer lesz a JS sorozatban, egy kicsit, mintha a JS100 és a JS2400 modelleket mixelték volna össze. A gitáron 24 érintőt találunk, ami fontos jellemző! 2012 óta Joe és az Ibanez csak 24 érintős gitárokat készít ebben a sorozatban. Ezek azonban prémium kategóriás hangszerek: a JS2400 és ennek a balkezes változata a JS2400L, a JS2410, JS2450, és az igazi gyöngyszem a Premium JS24P. Nos, ezek nem olcsó gitárok,  a JS140 az első megfizethető árú modell, ami 24 érintőt visel magán.

 

 

JS140WH_Body_Top_700.jpg

 

 

Az Ibanez JS140 fehér lakkozást kap, és figyelembe véve a JS sorozat hagyományait, teste amerikai hársfából készül, a juhar nyakra rózsafa fogólap kerül. További jellemzők a króm szerelvények, a médium méretű érintők – várhatóan 6150 Warmoth – és a fehér pont pozíciójelölő berakások.

 

Elsőként a JS sorozat modelljei közül, a húrláb egy Edge-Zero II double locking tremolós húrláb lesz, amely az Ibanez Zero Point rendszerű tremolós egységét rejti magában.

 

 

Ibanez JS140  Joe Satriani Universe_.jpg

 

Single-coil húzó-nyomó kapcsoló

 

 

 

Ami az elektronikát illeti, mondhatjuk úgy is, hogy ezen a téren visszatértek az alapokhoz. Hangerő, hangszín, 3 állású pickup-váltó, és természetesen coil-tap kapcsoló a hangszín potméteren, amivel single-coil módba válthatók a humbuckerek. A nyaknál található Infinity RD single-coil méretű humbucker hangszedő azért fontos, mert a 22 és 24 érintős gitárok menzúrája azonos méretű (648mm/25.5″). Hangszín szempontok miatt Joe inkább a hangszedő méretének csökkentése mellett döntött, a pickup húrláb irányba történő eltolása helyett.

 

 

Specifikáció

 

Modell: JS140

Megjelenés éve: 2015

Származási ország:?

Lakkozás: fehér

Test anyaga: amerikai hárs

Nyak: csavarozott, juharfa

Fogólap: rózsafa, pont alakú berakásokkal

Érintők: 24 médium

Húrláb: Edge-Zero II double locking tremolós

Szerelvények színe: króm

Menzúra: 648 mm/25,5″

Nyak szélessége a felső nyeregnél: 42 mm

Fogólap rádiusz: 250 mm

Pickup elrendezés: HH

Hangszedők: Infinity RD (nyaki), Quantum (húrlábnál)

Szabályzók: 1 hangerő, 1 hangszín, (Coil Split ki/be kapcsolóval), 3 állású pickup-váltó

Várható kiskereskedelmi ár: 609 £ (GBP)

 

 

Részletek hamarosan: Ibanez