zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Gibson jelentős átalakításokat hajtott végre 1983 óta népszerű Les Paul Studio modellje új, 2015-ös verzióján.

 LPST15MMSN1_MAIN_HERO_01_700.jpg

 

A Gibson jelentős átalakításokat hajtott végre 1983 óta népszerű Les Paul Studio modellje új, 2015-ös verzióján. Nem csak a továbbfejlesztett Min-ETune „robot” hangolóra gondolunk, ami most már G Force márkanéven, szó szerint minden új Gibson modellen ott lesz, hanem a szabadalmazás alatt álló állítható magasságú „nulladik” réz érintőre és a szélesebb nyakra, illetve fogólapra is.

 

Nincs többé költségkímélő szatén fényű lakkozás – mindegyik modell fényes nitrocellulóz lakkozású – és mindegyik hangszerhez jár egy új kivitelű aranyszínű TKL formatok. A Studio modell ára enyhén emelkedett, de 1 229 dolláros árával még így is jó vételnek számít a Gibson 2015-ös modelljei között.

 

 

 

LPST15MMSN1_FINISHES_FAMILY_700.jpg

 

 

 

Tény, hogy a finoman mintázott juhar tető B osztályú, a test domborítása sem olyan, mint a majd 3 800 dolláros Les Paul Standard modellé, és nincs szegéllyel ellátva, viszont kapunk sötét krémszínű pickup kereteket, öregített, matt nikkel bevonatú szerelvényeket, és modern, könnyített súlyú testet. A szélesebb nyak és fogólap elsőre kissé kényelmetlennek tűnhet, de nagyon jól meg lehet szokni. A Gibson humbucker hangszedők vintage tisztasága és kimeneti szintje ideális klasszikus rockhoz, ha ennél nagyobb jelre lenne szükségünk, akkor valamilyen pedálhoz kell folyamodni.

 

 

 

les paul2.jpg 
Nulladik érintő és LesPaul hologram

 

 

A hangszereken számos további apró fejlesztés, módosítás található, így például a speciális olajjal kezelt simább tapintású fogólap, a belső elektronika vastagabb kábelei, a nyakmerevítő pálca takarólemezén látható Les Paul aláírás, a fejrész és nyak találkozásánál, a nyak hátoldalán található Les Paul hologram, mellyel a Gibson egyrészt tisztelegni kíván Les Paul előtt, másrészt a gitár eredetiségét kínánja demonstrálni.

 

 

 

 

 

LPST15MMSN1_ELECTRONICS_GLAM_350.jpg

 

Specifikáció  

 

Test anyaga: mahagóni, mintás juhar tetővel
Nyak anyaga: mahagóni
Nyak profil: Slim Taper
Fogólap: rózsafa, gyöngyház pozíció jelölőkkel, 12”-os rádiusszal
Menzúra: 62,865 cm / 24.75"
Felső nyereg: réz (nulladik érintő)
Felső nyereg szélessége: 4.5993 cm 
Érintők száma: 22
Hangszedők: 57 Classic (nyaki), 57 Plus (húrláb) alnico mágneses humbucker
Kezelőszervek: háromállású pickupváltó, 2 hangerő (húzó-nyomó coil-split kapcsolóval) 2 hangszín
Hangolórendszer: G Force
Húrláb: Tune–o–matic
Húrtartó: Stop Bar
Szerelvények: szatén nikkel
Súly: 2,36 kg
Színválaszték: Desert Burst, Manhattan Midnight, Wine Red
Gyártási hely: USA

 

Bővebben: Gibson