zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A kaliforniai Tone Tubby cég, amely prémium kategóriás kenderszövet membrános, akusztikus és elektromos hangszerek erősítéséhez használt hangszóróiról nevezetes, bejelentette új 12 inches, 30 W-os alnico mágneses Chicago Blue hangszóróját.

 

Dec14_LNU_ToneTubby_ChicagoBlue_WEB.jpg

 

 

 

John Harrison régóta kísérletezett különféle hangszórómembrán anyagokkal, mikor felfedezte a kenderszál kivételes rugalmasságát és erősségét, valamint a hangzásra gyakorolt jótékony hatását. 2000-ben hivatalosan szabadalmaztatta a kenderszövet membrános hangszóró technológiát (HempconeSpeaker Technology®) és elkészítette az első Tone Tubby hangszórót.  A prototípust történetesen Carlos Santanának adta oda, aki akkor és ott, az első vevője lett.

 

A Chicago Blue hangszóróból 8 és 16 Ohmos modell létezik, érdekessége a kenderszövetből készült membrán, és a 0,53 kg-os alnico mágnes. Ideális a legkülönfélébb zenei stílusok megszólaltatására, jellemzője a gazdag, meleg hangzás, a jól artikulált középhangok és a lágyabb magas frekvenciák. A viszonylagos lágy hangzás-érzet mellett szuper érzékeny és pontos átvitelt nyújt mind a tiszta hangzásoknál, mind a túlhajtott gitárjátéknál, akár kisebb hangerőnél, akár rendesen megküldve.

 

„A Chicago Blue hangszóró megszólalásának egyedi jegyei olyan természetesen illenek a gitároshoz, mint egy régóta hordott blue jeans” – mondta Charlie Shapiro a Tone Tubby technikai és kereskedelmi szakembere. „A hangszóró lágy, mégis részletes, minőségi középhangjai és egy csipetnyi presence adják meg a hang tisztaságát és határozottságát.”

 

Shapiro így folytatta: „Ez a hangszóró nem bármely korábbi hangszóró másolata, és az alnico mágneses hangszórók minden jó tulajdonságával rendelkezik, rendkívül kedvező áron. Elsősorban olyan gitárosoknak ajánljuk, akik a kissé éneklőbb, melegebb hangot kedvelik, ugyanakkor ragaszkodnak a kivételesen tiszta és részletgazdag hangzáshoz."

 

 

2820968.jpg

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

Kosár átmérő: 12”
Névleges impedancia: 8 / 16 Ohm
Teljesítmény: 30 W
Mágnes: alnico
Mágnes tömege: 0,53 kg
Tekercs: réz
Kosár anyaga: préselt acéllemez
Membrán anyaga: kenderszövet (hempcone)

 

A Tone Tubby Chicago Blue gitárerősítő hangszóró pillanatnyi javasolt kiskereskedelmi ára: $179.99.-

 

Bővebben: Tone Tubby