zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Cort, a Manson Guitar Works és Matthew Bellamy közös munkájának eredményeképpen megszületett az MBC-1 Matthew Bellamy gitár.

 

main-product-photo2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matthew Bellamy, a Muse rock banda gitárosa, a Manson Guitar Works és a Cort, új signature gitár kibocsátását jelentették be. Az új modell bemutatását hosszas kutatási és fejlesztési időszak előzte meg, melyben mind a három fél részt vett. Az új hangszer az MB1-S sorozatra épül, ugyanakkor újratervezett hangszedőket és egy egyedi kill gombot kapott a Manson Guitar Works csapatától.

 

 

 

Matt-Bellamy-270-WEB.jpg

A matt fekete lakkozású MBC-1 jellemzője az amerikai hársból készült test, a fényes juharfa nyak, melyre rózsafa fogólap került, valamint a Manson által tervezett egyedi humbucker húrláb hangszedő, és single coil nyaki hangszedő. A kill gomb segítségével a gitáros különféle effekt hatásokat érhet el külső eszköz használata nélkül.

 

A fejrészen jól látható Matthew Bellamy aláírása, mellette a Cort logó. A fejrész hátoldala fényes lakkozást kapott, itt a Manson logója díszeleg. A gitár brit kiskereskedelmi ára £499.00, ami hihetetlenül kedvező ajánlat olyan gitárosoknak, akik igazi minőséget és egyedi formájú hangszert keresnek.

 

A Manson Guitar Works több mint 30 év tapasztalattal a háta mögött gyárt kiváló minőségű hangszereket és két évtizede szorosan együttműködik Matthew Bellamy-val és készít számára egyedi hangszereket mind színpadi, mind stúdió munkához. Matthew Bellamy, a brit Muse szólógitárosa és énekese, akit generációja egyik legjobb gitárosának tartják. Matthew és a Muse tagjai pillanatnyilag a hetedik stúdió albumukon dolgoznak.

 

Az 1960-ban alapított Cort, egyike a világ legnagyobb gitárgyártóinak, óriási tapasztalattal rendelkezik a tömör testű és akusztikus gitárok gyártása területén.

 

Az új hangszert hivatalosan a 2015-ös januári NAMM Show-n fogják bemutatni.

 

 

 

 

 

 

closeup-body_350.jpg

Specifikáció

 

Test anyaga: amerikai hárs
Konstrukció: csavarozott nyak
Lakkozás: matt fekete
Nyak anyaga: kemény juhar, fényes lakkozással
Fogólap: rózsafa
Felső nyereg szélessége: 43 mm
Szélesség a legutolsó érintőnél: 56 mm
Fogólap rádiusz: változó
Menzúra: 25,5 inch (648 mm)
Érintők száma: 22

 

Elektronika

Nyaki hangszedő: Manson single coil
Húrláb hangszedő: Manson humbucker
Szabályzó gombok: főhangerő, főhangszín, 3 állású pickup-váltó, kill gomb

 

Szerelvények

Hangolókulcsok: öntött satus kulcsok
Húrláb: állítható húrláb, stopbar húrtartóval
Szerelvények színe: króm

 

Egyéb

Matt fekete fejrész Matthew Bellamy aláírásával
D’Addario húrok

 

Bővebben: Cort