zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A 2006 óta Hangfoglalás néven ismertté vált nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítás idén már Budapest Music Expo 2014 néven nyitott meg kapuit.

 

 logo700.jpg

 

 

 

A 2006 óta Hangfoglalás néven ismertté vált hazai audiovizuális és zenei kiállítás idén már Budapest Music Expo 2014 néven nyitotta meg kapuit. A Budapesti SYMA Csarnokban október 3-5. között megrendezett nemzetközi seregszemle Közép-Kelet Európa legjelentősebb hangtechnikai és zenei eseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek során.

 

A rendkívül nagyszámú kiállító és az általuk képviselt több mint 10 000 zenei világmárkáról számot adni szinte lehetetlen, ezért engedjétek meg, hogy szubjektív szempontok és a helyszínen készült fotóink alapján egy képes beszámoló keretében tekintsünk vissza az eseményre.

 

 

 

randall_700.jpg

 

 

Randall hegyek 

 

 

A német Sound Service többek között az USA-ban készülő Randall erősítőkkel volt jelen a heavy-metal rajongók megelégedésére. A Sound Service forgalmazza – több más világmárka mellett – Magyarországon és Európában a minőségi angol high-gain erősítő és effektpedál gyártó, a Blackstar termékeit is.

 

 

 

blackstar_700.jpg

 

Blackstar

 

 

 

Standjukon láthattuk rendkívül népszerű ESP/LTD gitárokat is, valamint az Alvarez akusztikus gitárokat melyeknek szintén ők az európai forgalmazói.

 

 

 

alvarez 700.jpg

 

 Alvarez akusztikus gitárok

 

 

 

 

Az Elimex a számos más termék mellett a Németországban készülő Palmer erősítőket vonultatta fel, közöttük a FAT sorozat modelljeit és a rendkívül elegáns 5 wattos full csöves FAB5 gitárkombót, de nem maradhattak el a Palmer jól használható és egyedi effektpedáljai sem.

 

 

Palmer_700.jpg

 

Palmer erősítők és effekt pedálok 

 

 

Szintén az Elimex standján láthattuk az LD Systems PA rendszereit, különféle aktív és passzív ládákat, közöttük a Road Jack kereken guruló háromcsatornás mobil, elemmel is működő hangosító eszközét.

 

 

 

LD_700.jpg

 

 

 Az LD Systems hangfalai, középen a mobil Road Jack

 

 

 

 

 

Az Audio Partner elsősorban a Sennheiser mikrofonok, fejhallgatók és tökéletes vezeték nélküli rendszerek forgalmazásáról ismert. Ugyanakkor ők állították ki a minőségi, prémium kategóriás PA rendszeriről világszerte ismert D.A.S. Audio (eredetileg Dynamic and Sound) array rendszerét, valamint a K-Array Slim Array technológiát alkalmazó PA rendszerét.

 

 

 

DAS_700.jpg

 

 

A D.A.S. PA rendszere, baloldalon a K-Array karcsú sugárzói is láthatóak 

 

 

 

 

 

A PreSonus hazai disztributora, a Digital Pro standján a főszereplő ezúttal az amerikai cég high-tech hangosítási újdonságai voltak. Az új hangosítási hangfalcsalád aktív DSP-s, iPadról vezérelhető és a világon elsőként Dante hálózatban használható változatait, a StudioLive AI modelleket a PreSonus képviselője, Paul Mason mutatta be. A látogatók meg is hallgathatták a hangsugárzókat a STOP country zenekar jóvoltából. A koncertjeiket rögzítette az iPad-ról vezérelhető PreSonus StudioLive AI keverő, a felvételek zenei keverésével bemutatták a Dante hálózatba köthető digitális keverőasztal/hangkártya sokrétű felhasználási lehetőségeit.

 

 

 

 

presonus700.jpg

 

 A Digital Pro standja

 

 

A Music Expón gyorsan terjedt a PreSonus újdonságok híre, így hamarosan sok muzsikus, hangosítási szakember, sőt konkurens kiállító is megfordult ott, ahol a Digital Pro szakemberei és Paul Mason úr, a PreSonus európai menedzsere rögtönzött bemutatókat is tartottak az érdeklődőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Interton Laborban az érdeklődők a kipróbálhatták, pontosabban megérinthették a QSC TouchMix érintőképernyős digitális keverőt, de Yamaha vadonatúj QL pultját is itt láthattuk. A német d&b audiotechnik cég termékeinek is az Interton a hazai forgalmazója, így a legújabb D80-as erősítő és természetesen néhány d&b hangsugárzó is az ő standjukon került bemutatásra.

 

 

A Budapest Music Expo jól sikerült, izgalmas esemény volt, viszontlátásra jövőre!