zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Fender frissíti 1986-ban debütált American Standard sorozatát, amely közmondásosan a Fender márka lelke, és kiválóan ötvözi a hagyományos és modern elemeket.

 

Oct14_LNU_Fender-American-Standard-Series_WEB.jpg

 

 

Az American Standard Stratocaster gitár még mindig az a nagyszerű hangszer, aminek megismertük. A most frissített modell kapott néhány öregített műanyag alkatrészt (pl. potméter gombok) és felszerelték a tökéletes hangú Fender Custom Shop Fat ’50s hangszedőkkel. A legfrissebb American Standard Stratocaster igazi eszenciáját adja az időtlen Strato hangzásnak, továbbra is jól esik ránézni, hallani és főleg játszani rajta. Ez a modell most két új színben – Bordeaux Metallic és Ocean Blue Metallic – lesz kapható.

 

 

standard_700.jpg

 

 American Standard Stratocaster

 

 

 

 

Az American Standard Stratocaster HSS modellre is igazak a fent leírtak, de ezt a hangszert egy Diamondback humbucker húrláb hangszedővel gyártják, míg az American Standard Stratocaster HH modellre egy pár Twin Head Vintage humbucker pickup került, háromállású hangszedőváltóval és öregített fehér szabályzó gombokkal.

 

 

 standard hss_700.jpg

 

 American Standard Stratocaster HSS

 

 

 

 

További jellemzői a két modellnek a kényelmes „C” profilú juharfa nyak, négycsavaros nyakmerevítő pálca takarólemezzel és Micro-Tilt állítási lehetőséggel, 9,5 inches rádiuszú fogólap 22 médium jumbo érintővel, háromrétegű koptatólap, két ponton szinkronizált tremolós húrláb, vintage stílusú acél nyergekkel, hogy csak néhányat említsünk. A HSS modell juhar, vagy rózsafa fogólappal készül, Bordeaux Metallic és Ocean Blue Metallic színekben.

 

 

 

American Standard Stratocaster  American Standard HH_700.jpg

 
American Standard Stratocaster HH

 

 

 

A HH Strato háromszínű Sunburst, és fekete színben rózsafa fogólappal, vagy Olympic White és Ocean Blue Metallic színben juharfa fogólappal kapható. A keménytok mindkét gitárnál tartozék.

 

 

 

 

 

 

 standard tele_700.jpg

 

 

American Standard Telecaster 

 

 

 

Az American Standard Telecaster frissítésébe a kényelmesebb új testforma, a klasszikus hangzású Fender Custom Shop Twisted Tele nyaki, és a Broadcaster húrláb hangszedők a legfontosabb tényezők. A hangszer Bordeaux Metallic és Ocean Blue Metallic lakkozással kapható.

 

 

 

American Standard Telecasterhh_700.jpg


American Standard Telecaster HH

 

 

 

Az American Standard Telecaster HH egy hagyományos, régi American Standard Telecaster két Twin Head Vintage humbucking hangszedővel, melyek hozzák az utánozhatatlanul erőteljes „humbuckeres” hangzást. További főbb jellemzők a kényelmes „C” profilú juharfa nyak, négycsavaros nyakmerevítő pálca takarólemezzel és Micro-Tilt állítási lehetőséggel, 9,5 inches rádiuszú fogólap 22 médium jumbo érintővel, háromállású pickup-váltóval, háromrétegű koptatólappal, két recézett króm szabályzógombbal (főhangerő, főhangszín), American Standard testen átmenő húrozáshoz való húrláb, hat vintage acél nyereggel.

 

A HH Tele háromszínű Sunburst, és fekete színben rózsafa fogólappal, vagy Olympic White és Ocean Blue Metallic színben juharfa fogólappal kapható. A keménytok mindkét gitárnál tartozék.

 

 

 

 

 

 

American Standard DimensionIV_700.jpg


American Standard Dimension Bass IV HH

 

 

 

A Fender zászlóshajójának az American Standard vonalnak is van saját Dimension basszus modellje. Elegáns külső, kényelmes játék, fantasztikus hang, ezt nyújtja az American Standard Dimension Bass IV HH, a modern, professzionális basszusgitárok csúcsa. Az egyénre szabott hangzás a két erőteljes, ugyanakkor finomságokra is képes Dimension humbucking hangszedőnek köszönhetően garantált. Mindez kivételes játékkomforttal párosul, amit az aszimmetrikus „C” profilú nyak és a változó rádiuszú fogólap biztosít.

 

Néhány további jellemző: kézzel olajozott juharfa nyak, változó rádiuszú (241 mm-355.6 mm) rózsafa fogólap 21 médium jumbo érintővel, három recézett króm szabályzógomb (hangszedőnként egy hangerő és főhangszín) Fender Hi-Mass húrláb, krómozott réz nyergekkel, ötcsavaros, aszimmetrikus nyakmerevítő takarólemez, krómozott szerelvények.

 

 

 

American Standard Dimension BassV_700.jpg


American Standard Dimension Bass V HH

 

 

Színválaszték: háromszínű Sunburst és fekete, rózsafa fogólappal, vagy Olympic White és Ocean Blue Metallic juharfa fogólappal. Ugyanez a hangszer American Standard Dimension Bass V HH néven öthúros kivitelben is kapható. A keménytok mindegyik gitárnál tartozék.

 

Bővebben: Fender