zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Gretsch bemutatta népszerű Center-Block sorozatának legújabb modelljét a Gretsch Professional Collection G6112TCB-JR Center-Block LTD 2-Tone gitárt.

 

frt_wlg_001_rotation_700.jpg

 

 

 

 

A Gretsch bemutatta népszerű Center-Block sorozatának legújabb modelljét a Gretsch Professional Collection G6112TCB-JR Center-Block LTD 2-Tone gitárt. Ez a vékony testű Nashville Junior fazonú gitár üreges lucfenyő középső blokkal készül, a tető „Jaguar Tan”, a hátlap és az oldalfalak „Copper Metallic” színű lakkozást kaptak.

 

A single-cutaway formájú, legszélesebb pontján 14” (35,6 cm) széles, háromrétegű juharfából készült, dupla „f” lyukkal ellátott testen kétrétegű fekete-fehér szegélyezés fut végig, a tető és a hátlap domborított kialakítású. A gitártestben elhelyezett tömör lucfenyő középső blokk a hangszer végénél már üreges, ezáltal csökken a hangszer súlya, minimalizálódik a nemkívánatos gerjedés, ugyanakkor a hang élőbbé válik. Az ébenfa alapon álló húrláb mindkét irányban kissé túlnyúlik a középső blokkon, így közvetíti a húrok rezgésének energiáját az „f” lyukakkal ellátott üreges test felé gazdagabb, a teljes testet megszólaltató hangzást eredményezve.

 

 

Gretsch - G6112TCB-JR Center-Block LTD 2-Tone-1.jpg

 

 

 

További jellemzők a háromrétegű, ”U” profilú, szegélyezett juharfa nyak, a szegélyezett fejrész, a 12” rádiuszú ébenfa fogólap, melyre 22 médium érintő került. A gyöngyszerű pozíciójelölők hüvelykujj lenyomatot formáznak, a felső nyereg csontból készült.

 

 

Specifikáció:

 

Modell neve: G6112TCB-JR Center-Block LTD 2-Tone
Sorozat: Professional Collection
Szín: 2-Tone Jaguar Tan és Copper Metallic

Test anyaga: háromrétegű juhar, domborított elő- és hátlap
Test formája: Thin-Line Nashville® Jr.
Lakkozás: poliuretán

Nyak anyaga: háromrétegű juhar
Nyak lakkozása: poliuretán
Fogólap: ébenfa
Érintők száma: 22
Felső nyereg szélessége: 1.69" (42,9 mm)
Menzúra: 24,6" (625 mm)

 

Hangszedők: 2 db High Sensitive Filter'Tron™
Pickup váltó: 3 állású
Szabályzók: Volume 1. (nyaki pickup), Volume 2. (húrláb pickup), Master Volume, háromállású Master Tone hangszínszabályzó

Szerelvények: nikkelezett
Húrláb: Adjusto-Matic™ ébenfa alapon és Gretsch B-3C húrtartó
Hangolókulcsok: Grover® V98 Sta-Tite™
Koptatólap: rézszínű plexi

 

 

Bővebben: Gretsch