zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Hogy működik? Mi van benne? Mennyit fogyaszt? Hogy kell bekötni? Kérdések zápora szokott cikázni egy-egy Hangfoglalás alkalmával a standunkon. Nos, ebben az évben nem csak elmondjuk, de meg is mutatjuk! Ám előtte felállítjuk büszkeségünket, mely nem más, mint az Interton Labor.

 

 

interton_lab_logo_fekete_alap_400.jpg

 

 

Az Interton legőrültebb professzorai grasszálnak majd a Budapest Music Expo-n (korábbi nevén Hangfoglalás) felállított laborban, de természetesen az „őrült” jelző a lehető legjobb értelemben tapad hozzájuk, hisz az újítás és alkotás utáni kiemelkedő vágyat jelzi. A kísérleti alanyok sem lesznek piskóták, tehát nem lesznek ehetőek. Annál inkább megérinthetőek, főleg a QSC TouchMix érintőképernyős digitális keverő, mely kifejezetten jól reagál eme emberi mozdulatsorra. És ha már keverőpult, professzoraink bemutatják a Yamaha vadonatúj QL pultját is, mely elképesztően jól sikerült! És ez nem (csak) marketing szöveg. A laborban minden kiderül, s reméljük, majd mindenki derül, hiszen igazi örömforrás ez a pult a hangtechnikusok számára, megkönnyíti az életet a potméterek innenső oldalán.

 

 

16_Angled_560_crop.jpg

QSC TouchMix

 

 

 

Németországban is akadnak őrült újítók bőven, így született meg a d&b audiotechnik, mely a világ vezető hangmérnökei szerint is őrült jó modelleket alkot. A laborban a nagy kísérlet részeként részt vesz majd a legújabb D80-as erősítő és természetesen néhány d&b hangsugárzó is, melyek kiléte egyelőre maradjon meglepetés. Ráadásul készülünk egy holland meglepetéssel is, mely bódítóan hat majd! Nem kell megijedni, kizárólag a színpadelemek szerelmeseire lesz hatással, hiszen bemutatjuk az Eurotruss vadonatúj modelljeit, melyhez opcióként akadálymentesített feljáró is jár(ható). Aki ismeri a céget az tudja, újítók a truss rendszerek világában, ezzel szereztek ismertséget és elismerést. Így hát a labor truss rendszere is a kiváló minőségű Eurotruss elemekből épül majd fel. Az érdekességek sorának itt nem lesz vége, hiszen látványos és elgondolkodtató hangtechnikai kísérletekkel, és audiovizuális előadásokkal is várjuk látogatóinkat, utóbbinak pontos programtervét a későbbiekben ismertetjük. Ám annyit elárulhatunk, hogy a Budapest Music Expo-t követően megrendezésre kerül egy újabb Interton Egyetem, ehhez kapcsolódó rövid, kedvcsináló előadásokat láthatnak majd az érdeklődők. Aki pedig ellátogat hozzánk, annak a gyönyörű laboráns hölgyeket is érdemes lesz felkeresni, hiszen náluk lehet majd kitölteni kvízjátékunkat, melynek nyereményeként QSC logóval ellátott ajándéktárgyakat sorsolunk ki.

 

 

full_Yamaha_CL3_550.jpg

 

Yamaha CL3

 

 

 

 

Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy a laboráns hölgyek nem képezik majd a nyeremény részét, még akkor sem, ha QSC logó látható rajtuk. Jól érzékelhető, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a látványra is. Nem véletlen, hiszen az Interton az audio mellett vizuáltechnikában is otthon van. Standunkon megtekinthetőek és kipróbálhatóak lesznek különböző megjelenítők (érintőképernyős is), lesz LED fal és egy mágikus doboz is! Ráadásul interaktív tartalommal is készülünk, mely fölött teljesen szabad kezet kap a látogató, nem pedig egy lebilincseltet. A látvány azonban annál lebilincselőbb lesz!

 

 

 

 

 

 

Aki részt vett a 2013-as Hangfoglaláson az tudja, ellátogatott hozzánk a sötétség fejedelme, maga Darth Vader nagyúr is. Nem is akármilyen céllal, egy korszakalkotó erősítőt keresett, a QSC PLD modelljét, mely ezen a kiállításon debütált hazánkban. Emellett a Yamaha csúcskategóriás CL pultja is itt mutatkozott be először. Az ember azt hinné, ezt már nem lehet megfejelni. Persze Darth Vader másképp vélekedne. És ismét igaza lenne, hiszen az idei felhozataltól még neki is lefulladna a géplélegzete, és olyan élvezettel nyomkodná a QSC TouchMix-et, mintha egy gigantikus megsemmisítő hadsereg vezérlője lenne.

 

Az Interton Laborban a legmesszemenőbbig és a legapróbb részletességgel igyekszünk bemutatni a felsorakoztatott eszközöket oly módokon is, mely a laikus ember számára már-már értelmetlennek tűnhet. Őrültség ez, vagy szenvedély? Talán mindkettő. Találkozzunk a laborban!

 

Forrás: Interton