zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Az LTD a 2014-es nyári nashville-i NAMM Show-n limitált kiadású gitárral ünnepli a Metallica ’Ride the Lightning’ című albumát.

 

 

original_700.png

 

 

A Nashville-ben július 17-től megrendezésre kerülő 2014-es nyári NAMM Show-n az ESP/LTD számos új modellt mutat be, ezekből az első az LTD Ride the Lightning limitált kiadású gitár.

 

Ezzel a hangszerrel kívánnak megemlékezni a Metallica 30 éve kiadott kultikussá vált Ride the Lightning című második albumáról. Az új LTD gitár mindösszesen 300 példányban készül és ugyanaz a grafika díszíti, mint a Metallica 1984-es, legendás második albumának borítóját.

 

 

 

cover_ridethelightning_lg_400.jpg

 

 

 

Az ESP és a két Metallica gitáros, James Hetfield és Kirk Hammett kapcsolata és barátsága több mint két évtizedes múltra tekint vissza.

 

A gitár főbb jellemzői az égerfából készült test, a csavarozott juharfa nyak, melyre ébenfa fogólapot ragasztottak, az XJ érintők száma 24, a menzúra 648 mm-es (25,5”). A gitárra EMG 60 (nyaki) és EMG 81 (húrláb) aktív hangszedőket és testen átmenő húrozáshoz való Tune-o-matic húrlábat szereltek. A hangszer fogólapján Metallica berakást láthatunk, mindegyik gitárhoz ESP Metallica logós keménytok és eredetiséget igazoló bizonyítvány tartozik.

 

Sem a forgalmazás időpontjáról, sem az árról egyelőre nincsenek információk, de ezek hamarosan elérhetőek lesznek az ESP weboldalán.

 

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.