zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Ha valaha is úgy érezted, hogy a gitárgyártók nagyjából ugyanazokkal a tulajdonságokkal felszerelt hangszereket kínálnak, és neked valami igazán elegáns, különleges hangszerre lenne igényed, érdemes szétnézni az Xotic háza táján.

 

 controls_700.jpg

 

 

Az itthon inkább csak felsőkategóriás gitáreffektjeiről ismert amerikai Xotic cég a gitárok és basszusgitárok gyártásában is magasra teszi a mércét. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Steve Lukather is több Xotic effektpedált használ.)

 

Ha valaha is úgy érezted, hogy a gitárgyártók nagyjából ugyanazokkal a tulajdonságokkal felszerelt hangszereket kínálnak, és neked valami igazán elegáns, különleges hangszerre lenne igényed, érdemes szétnézni az Xotic háza táján. Az Xotic Guitars a gitárkészítés területén elkötelezte magát a minőséggel, a magas szintű hangszerkészítő mesteri tudással, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a zenészek mindig valami egyedit, különbözőt, az átlagtól eltérőt keresnek.

 

 

hero700.jpg

 

 

 

Az Xotic új XGC modellje, melyet a napokban jelentett be, tradicionálisnak nem mondható formájú, double cutaway kialakítású 609,6 mm menzúrájú, 22 érintős hangszer, melynek mintás juharral fedett teste mahagóni fából készült. Az érdekes megjelenésű, dupla humbuckeres gitár kitűnő választás lehet a legkülönfélébb zenei stílusokhoz.

 

 

Xotic XGC specifikáció

Test: mahagóni, mintás juhar tetővel
Nyak: mahagóni nyak ébenfa fogólappal, vagy juhar nyak madárszemes juhar fogólappal
Menzúra: 609,6 mm
Fogólap rádiusz: 10”
Érintők száma: 22
Hangszedők: Seymour Duncan SH-2 és TB-14
Hangolókulcsok: Sperzel 6-lime Trem Lock krómozott
Húrláb: Gotoh 510TS-SF2 tremolóval
Szabályzók: 1 hangerő, 1 hangszín, pickup-váltó
Koptatólap: nincs
Súly: 3,5 kg
Színválaszték: áttetsző kék, áttetsző zöld, két tónusú burst, áttetsző bíbor
Javasolt kiskereskedelmi ára: 2900 USD

 

 

 

 

004_XGC-Jr_TransBlue_Body_rotation_700.jpg

 

 

 

Az Xotic XGC modell kistestvére az XGC Jr, amely az XGC olcsóbb, egyszerűbb verziója, de sem formájában, sem koncepciójában lényegesen nem különbözik a drágább XGC-től. Ennek a modellnek a teste csak mahagóniból készül, mahagóni nyakkal és rózsafa fogólappal. A gitárt Seymour Duncan SP-90 hangszedőkkel szerelik, és két színben, cseresznyepirosban és áttetsző kékben forgalmazzák. Az ára: 2400 USD.

 

 

 

 

 

Bővebb információ: Xotic Guitars