zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Paul Reed Smith nevével fémjelzett cég piacra dobja első félüreges testű Custom 24 gitárját, melyet limitált szériában fog gyártani.

 

 Jun14_LNU_PRS_CustomSemi_WEB.jpg

 

 

 

A PRS legnépszerűbb, legsikeresebb gitárja, a Custom 24 alapján elkészült a 2014 Custom 24 Semi-Hollow, az első félüreges testű PRS gitár. A PRS közel 30 éves története során most először alkalmaz félüreges testű konstrukciót egy „f” lyukkal a gitár testén. A 2014 Custom 24 Semi-Hollow ugyanolyan sokoldalú és megbízható hangszer, mint az eredeti Custom 24, ráadásul a félüreges testkialakítás több középfrekvenciát és rezonanciát tesz lehetővé, ugyanakkor semmi sem veszett el a PRS zászlóshajójának számító Custom 24 jól kipróbált és a márkának elimerést hozó tulajdonságaiból.

 

 

prs700.jpg

 

 

Az új modell főbb jellemzői a domborított, mintás juharfából készült tető, a mahagóni hátlap, a 25”-os (635 mm) menzúra, a 24 érintős mahagóni nyak, melyre Kelet-indiai rózsafa fogólapot ragasztottak, madárfigurás berakásokkal, a fejrészre PRS Phase III satus hangolókulcsokat szereltek. További jellemzők a két burkolat nélküli 59/09-es mély és magas hangszedő, hangerő és hangszínszabályzó, ötállású pickup váltó és a PRS szabadalmazott tremolós húrlába. A színválaszték megegyezik a PRS legnépszerűbb színeivel, a választható színek: Aquableux, Black Gold, Blood Orange, Faded Whale Blue, Jade, Obsidian, Red Tiger, és Violet. Az új, félüreges testű modell kevesebb, mint 200 példányban fog készülni.

 

 

 

main6.jpg

 

 

 

A történethez az is hozzátartozik, hogy az eredeti PRS Custom 24 az a hangszer, amivel Paul Reed Smith még 1985-ben a NAMM Show-n először megjelent a nagy nyilvánosság előtt. Az idők folyamán ez a hangszer rendkívüli megbízhatóságának és sokoldalúságának köszönhetően számtalan zenész számára vált nélkülözhetetlenné, mind színpadi, mind stúdió munkákban. A Custom 24 az elmúlt évek során persze folyamatosan fejlődött, különféle verziókban került gyártásra, de egészen mostanáig soha nem készült belőle félüreges testű, „f” lyukkal rendelkező változat.

 

 

Bővebben: Paul Reed Smith