zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Seymour Duncan kihozta Nazgül, Sentient, és Pegasus hangszedőinek hathúros gitárhoz használható verzióját.

 

 

 

 

Már nem kell 7 vagy 8 húros gitár ahhoz, hogy élvezhessük a Nazgül kegyetlenségét, vagy a Pegasus kiváló dinamikáját és húr szelektáló képességét. A Nazgült eredetileg extrém metál gitárjátékhoz fejlesztették ki, ahol jól artikulált, masszívan agresszív tónusokra van szükség.

 

A Pegasust progresszív és modern metál gitárosoknak tervezték, ahol szintén szükséges az agresszív hangzás, azonban legalább ilyen fontos az erőteljes dinamika, a felharmonikusokban dús hangzás és a határozott húr szétválasztó képesség.

 

A Sentient tökéletes kiegészítője az előbb említett két hangszedőnek. Ez a nyaki pickup is elérhető már 6 húros gitárhoz és úgy hangolták, hogy egyaránt produkálja a vintage PAF és a modern hangszíneket, mindezt elegendően nagy kimenő jellel, hogy biztosítsa a felharmonikusokban gazdag torzított hangzást, ugyanakkor kellően kifinomult legyen, hogy szép, részletgazdag tiszta hangokat is produkáljon.

 

Felfoghatjuk úgy is, mintha a Seymour Duncan '59 Model és Jazz hangszedőinek a legelőnyösebb tulajdonságait – részletgazdagság, mélység, attack és kifejezőképesség – gyúrta volna össze egy új modellbe.

Mindegyik hangszedő kézzel tekercselt és Kaliforniában, Santa Barbarában készült. Az áruk egyelőre nem ismert.

 

 

Hathúros specifikáció

 

Pegasus: DCR (egyenáramú ellenállás) – 12.5k, rezonancia csúcs – 5.18kHz

Nazgül: DCR (egyenáramú ellenállás) – 13.6k, rezonancia csúcs – 4.75kHz

Sentient: DCR (egyenáramú ellenállás) – 7.74k, rezonancia csúcs – 6.53kHz

 

Bővebb információ: http://www.seymourduncan.com