zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Dynacord új, multifunkcionális aktív monitor rendszere PA rendszerként is használható.

 

DC_AXM-12A_monitor700.jpg

 

 

A német Dynacord az AXM 12A új multifunkcionális aktív monitorral bővítette termékválasztékát. Az új Dynacordot először a 2014-es Prolight+Soundon láthatta, hallhatta a nagyközönség. A hangsugárzó tiszta, részletgazdag hangzásával, pontos hangképével kizárja, hogy az előadó hangja elfáradjon, ráadásul a nagy hangnyomást sikeresen egyeztették össze a kompakt mérettel és a könnyű szállíthatósággal.

 

 

 

AXM_12A_side_s700.jpg

 

 

 

A 33 fokos dőlésszögének köszönhetően az AXM 12A kiválóan alkalmas lábmonitornak, de PA komponensként – mint front fill, vagy delay hangsugárzó – is vonzó kiegészítő megoldás lehet. Egy aktív mélynyomóval kiegészítve az új Dynacord aktív monitort, egyszerű háromutas rendszerként is használhatjuk az AXM 12A-t.

 

A monitorban koaxiális hangsugárzót alkalmaztak egy 12”-os és egy 1,75” hangsugárzó kombinációjával. A fedélzeti D osztályú erősítő 520 W teljesítményű (360W mély + 160W magas) maximális hangnyomása 128dB.

 

 

 

DC_AXM-12A_satellite650.jpg

 

 

Az AXM 12A további jellemzői a DSP (digitális jelfeldolgozás) háromsávos digitális EQ, mélyvágó szűrő és anti-feedback szűrő. Az integrált delay funkció lehetővé teszi, hogy az AXM 12A-t – 100 méteres távolságon belül – delay sugárzóként is használni lehessen. A monitoron három audió bemenetet találunk, két mikrofon/vonal bemenetet XLR/jack kombó aljzattal és egy sztereó RCA bemenetet.

 

 

A megvilágított folyadékkristályos kijelző, a mellette lévő MENU nyomógombbal könnyű kezelést tesz lehetővé és folyamatosan információkat nyújt a három bemenet szintjéről. Az öt gyári preset (PA és monitor használathoz) és a további öt memóriahely a saját beállításokhoz, szintén megkönnyíti az AXM 12A használatát.

 

A Dynacord AXM 12A már kapható, kiskereskedelmi ára 948 EUR.

 

Bővebb információ: Dynacord