zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Eminence és George Alessandro újra egy csapatban dolgozva, megalkottak egy 1964-es Vintage gitárhangszórót.

 

290-898_HR_0._700jpg.jpg

 

Az Eric Johnson Signature EJ1250 gitárhangszóró sikere után az Eminence Speaker és George Alessandro újra egy csapatot alkottak, hogy létrehozzanak egy 12 collos vintage gitárhangszórót, amely az 1960-as évek hangzását idézi.

 

A GA-SC64 mély és magas hangok tekintetében egyaránt jól kiegyensúlyozott hangzást kínáló hangszóró, meleg, dinamikus hangja alkalmassá teszi mind a vintage stílusú, mind a modern high-gain jellegű erősítőkkel történő használatra. A hangszóró gyártásánál használt hagyományos anyagok a hangszórónak jól artikulált mély hangokat, meleg közepeket és tiszta, levegős magasakat kölcsönöznek. A hangszóró harmonikus torzítása megfelel a gitárhangszóróknál elvárható torzításnak.

 

 

e-gasc64a-f1_crop.jpg

 

 

„A korai 60-as években a dolgok egyszerűbbek voltak. A stúdiókban egy, vagy két analóg szalagos magnóval készítették a felvételeket. A sztereó felvétel csúcstechnológiának számított, a zajt kiküszöbölő hangszedők még szabadalmaztatásra vártak.” – mondja George Alessandro, az Alessandro High-End Products elnöke. „A GA-SC64 telt, meleg jellemzői, visszahozzák azokat az éveket, amikor még ilyen hangszórókat használtak az erősítőkben. Bár rengeteg dolog megváltozott és fejlődött az elmúlt 50 évben, 1964 hangzása még mindig jól cseng és hiteles, ezzel az egyedi gitárhangszóróval.

 

 

 

Specifikáció

 

Névleges kosár átmérő: 12” (305 mm)

Néveleges impedancia: 8 Ω

Teljesítmény: 40 W
Rezonancia frekvencia: 88 Hz
Frekvencia átvitel: 80 Hz - 5.3 kHz

Érzékenység: 100,5 dB
Légrés magassága: 0.313" (8 mm)

Tekercs átmérő: 1.75" (44 mm)

Súly: 3,4 kg
Lengőtekercs anyaga: réz

Csévetest: papír

Mágnes: ferrit

Kosár anyaga: préselt acél

Membránszél: papír

Porsapka: kemény filc

Ár: 25 200 Ft

 

 

Hazai forgalmazó: Elimex Kft.