zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Ibanez Roadcore RC320M: klasszikus formájú, double-cut kivitelű, megfizethető árú gitár.

 

Ibanez Roadcore RC320M  Guitar reviews  MusicRadar - Opera_2014-03-17_19-28-03.jpg

 

 RC320M Brown Burst

 

 

 

Retró megjelenése ellenére a Roadcore RC320M része az Ibanez teljesen új termékvonalának. Senkit ne tévesszen meg sem a vékony mahagóni test és a dögösen eltolt fazon, sem az UFO stílusú gombok, a klasszikus dupla szegély, vagy az  öregített lakkozás. Ez egy modern hangszer, amit - ahogya neve is sugallja - turnézásra terveztek.

 

Az RC családfa tulajdonképpen két fő ágból áll, az RC320-ból, amely fekete és áttetsző cseresznye színben készül, valamint az RC320M-ből, amely csak Brown Burst színben kapható és a nevében található „M” a maple, vagyis juharfa fogólapot jelöli, míg az RC320 gitárokra rózsafa fogólapot szereltek.

 

 

 RC320_TCR_1P_01_rotation_650.jpg

 

 RC320 Transparent Cherry

 

 

Ami viszont közös a Roadcore modellekben, a két egyedi tervezésű Core-Tone hangszedő és az Ibanez Tight-Tune húrláb, ami kitűnően továbbítja a húrrezgést, és abszolút stabil hangolhatóságot biztosít.

 

A vékony kialakítású test, mind állva, mind ülve kényelmes játékot tesz lehetővé, a fényesre lakkozott, kissé vastagabb nyak szintén jól kézre áll. Kétségtelen, hogy nem a leggyorsabb játékra tervezték, de az Ibanez számos gitárt gyárt, aminek nagyon „gyors” a nyaka. A Core-Tone hangszedőkből áradó hang meghatározza a Roadcore helyét: nem a szuper nagy kimenő jel a legjellemzőbb rájuk, de dúsan, telten szólnak, majdnem azt mondhatnánk, hogy P-90-szerű (a Gibson 1946-ban készült humbuckere) a hangzásuk.

 

 

 

RC320_BK_1P_01_rotation650.jpg

  RC320 Black

 

 

A Roadcore-ral érdekes utat választott az Ibanez, a hangszer nagyon megéri az árát, csak a tesztpéldány nem igazán jó minőségű felső nyerge és egy kissé laza érintővég juttatta eszünkbe a £350 alatti árcédulát.

 

 

 

Specifikáció:

 

Modell: Roadcore RC320M

Szín: csak Brown Burst

Fogólap: juharfa, fehér pont berakással

Fogólap rádiusz: 240 mm

Nyak szélessége a felső nyeregnél: 42 mm

Test anyaga: mahagóni

Nyak anyaga: juharfa

Érintők száma: 22 médium

Menzúra: 25,5” (648 mm)

Szerelvények: krómszínű

Húrláb: Tight-Tune

Elektronika: 1 hangerő, 1 hangszín, 3 állású hangszedőváltó

Hangszedők: 2 db Core-Tone Humbucker (passzív/Alnico)

 

Bővebben: Ibanez