zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A most zajló NAMM eseményei közé tartozik az Ibanez Limited Edition 25th Anniversary Paul Gilbert FRM250MF gitár bejelentése.

 

FRM250FM_12_01_rotation_700.jpg

 

 

 

 

Paul Gilbert, aki leginkább a Mr.Big gitárosaként lehet ismerős, de számos szólólemezt jegyez, turnézott Joe Satrianival és John Petruccival, a GuitarOne magazin "minden idők 10 leggyorsabb gitárosa" listáján a 4. helyre került, a Guitar World "minden idők 50 leggyorsabb gitárosa" listáján is előkelő helyen szerepel. Most azonban nem ezért ír róla a szaksajtó, hanem abból az okból, hogy az Ibanez 25 éves együttműködésük évfordulója alkalmából új, limitált sorozatú signature gitárt adott ki, a 25th Anniversary Paul Gilbert FRM250MF modellt, amelyet a NAMM keretében mutattak be a nagyközönségnek.

 

Az alábbi videón Paul Gilbert nagy szeretettel és nem titkolt büszkeséggel beszél az új hangszerről, bemutatja a leglényegesebb jellemzőit és néhány röpke riff erejéig a hangját is hallhatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Az FRM250MF érdekessége, hogy a kezelőgombokat és az ötállású pickup váltót úgy helyezték el, hogy még véletlenül se legyen útban Paul kezének, aki - mint azt a videóban elmondja - rock and rollt játszik és így a normál helyen elhelyezett kezelőszervek véresre sértenék a kezét.

 

 

3 kĂŠp.jpg

 

 

 

Specifikáció

 

Három darabból készült, ragasztott mahagóni/juhar nyak

Mahagóni test, lángolt juhar tetővel

Szegéllyel ellátott rózsafa fogólap, fehér pont berakásokkal

Keskeny, magas érintők

Tight-Tune húrláb

Tight-Tune húrtartó

DiMarzio Air Classic (Humbucker) nyaki és húrláb hangszedők (passzív/Alnico)

DiMarzio Area 67 (Single coil) középső hangszedő (passzív/Alnico)

Krómozott szerelvények

Menzúra: 628 mm/24,75"

Nyak szélessége a felső nyeregnél: 43 mm

Nyak szélessége az utolsó érintőnél: 57 mm

Fogólap rádiusz: 305 mm

 

Bővebben: Ibanez