zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
NAMM premier előtti hírek a Framus és Warwick 2014-es újdonságairól.

 

ltd_700.jpg

 

Warwick Fortress LTD 2014

 

A 2014-es téli NAMM Show kapunyitásáig már egy hét sincs hátra, így minden gyártó izgatottan készül, hogy új termékeit bemutathassa Kaliforniában. Nem kivétel ez alól a Framus – Warwick cég sem, akik még nyitás előtt a szaksajtónak megküldött híranyagban tudatták, melyek azok az új modellek, amelyeket Anaheimben tárnak a nagy nyilvánosság elé. A hangszerekről, erősítőkről a gyártó oldalán és állítólag az interneten sem lelhető fel semmiféle anyag a NAMM Show megnyitásáig. A Zenészmagazin is megkapta ezt az exkluzív anyagot, így most ebből szemezgetünk.

 

 

 

Warwick Fortress LTD 2014

 

Mint 2001 óta minden évben, így idén is bemutat a Warwick egy speciális Limited Edition basszusgitárt, de a 2014-es modell még a korábbiakhoz képest is kiemelkedő hangszernek tűnik.

 

Az év Limited Edition basszus modellje a Warwick Fortress alapjaira épül. A nyaka wenge fából (trópusi nehéz, tömör fafajta, más néven kongói paliszander) készül, madárszemes juhar fogólappal, a test mocsári kőrisfa, madárszemes nyárfa tetővel. A Fortress LTD-re Nordstrand "Fatstack" hangszedőket és aktív 3 utas MEC 3 elektronikát szereltek, a különleges anyagokból készült gitár speciális Nirvana Black lakkozást kapott.

 

 

warwick 4.jpg

 

A Limited Edition Fortress négy- és öthúros verzióban készül és 2014 áprilisától lesz kapható.

 

 

 

 

Framus Idolmaker Stevie Salas Signature

 

 

2014-ben a Framus együttműködik a gitáros legendával, Stevie Salasszal, aki olyan kiemelkedő előadókkal játszott, mint Rod Stewart, Mick Jagger, George Clinton, Bootsy Collins, TM Stevens, Ronald Shannon Jackson és Justin Timberlake.

 

 3605_Idolmaker_560px.jpg

 

Framus Idolmaker Stevie Salas Signature

 

 

A Framus Stevie-vel alkotta meg az "Idolmaker" sorozatot. A Framus Idolmaker Stevie Salas Signature egy valóban különleges modell, juharfa nyakkal, tigriscsíkos ébenfa fogólappal, indián tollakat mintázó berakásokkal, mahagónifából készült testtel, melyre 1 collos habos juhar tető került. A gyönyörű testre eredeti Seymour Duncan hangszedőket (nyaki: Phatcat, húrláb: '78) szereltek, további jellemzői a passzív MEC elektronika, ötállású kapcsoló, kétállású "killswitch" (erről többet nem tudunk) és a TonePros Tune-o-matic húrláb.

 

A Framus a fent leírt modellen kívül még kétféle verzióban kínálja az Idolmakert. A Framus Idolmaker mahagóni nyakkal, tigriscsíkos ébenfa fogólappal, mahagóni testtel, lángolt juhar tetővel készül, szintén Seymour Duncan hangszedőkkel (nyaki: Pearly Gates SH PG-1n, húrláb: Custom SH-11) és TonePros Tune-o-matic húrlábbal gyártják.

 

 

framus_2.jpg

 

 

A Framus Idolmaker Five'R nyaka juharfából készült, melyre rózsafa fogólapot ragasztottak, a test anyaga vörös éger, lángolt juhar tetővel. További jellemzők: Nordstrand hangszedők (nyaki: Shush Puppy, középső: Shush Puppy, húrláb: NDC) és a GraphTech Wraparound Resomax húrlábrendszer.

 

A Framus Stevie Salas gitárok 2014 áprilisában kerülnek az üzletekbe.

 

 

 

 

Warwick Amplification LW széria – új könnyűsúlyú mélyládák

 

 

A vadonatúj LW sorozat hangfalaival a kiváló LWA erősítő fejek valóban tökéletes társat kaptak. Ezeket a ládákat úgy fejlesztették, hogy a kiváló hang, a kompakt méret és pehelykönnyű súly egyszerre jellemezze őket. Mindegyik hangfalról elmondható, hogy a Warwick nem kötött kompromisszumot sem a hangminőség, sem a szállíthatóság terén.

 

Az LW sorozat hangfalaiban Celestion vagy Warwick hangszórókat építettek és nem kevesebb, mint 8 féle modell közül választhatunk. A kínálat a rendkívül könnyen szállítható W CA 208 LW-től az 1000 Wattos stack kombinációig terjed, amely a W CA 408 LW CE és a W CA 115 LW CE összeállításból áll. Az LW sorozat ládái minden környezetben és szituációban, minden zenei igényt tökéletesen kielégítenek.

 

Az LW sorozat modelljei közül, most a legkisebbet és a legnagyobbat nézzük meg közelebbről.

 

 

 

lw208_700.jpg

 

 

W CA 208 LW

 

Basszusreflex hangfal
2 x 8" Warwick WPB 12/8 hangszóró
Impedancia: 8 Ω
4" Warwick WBH 4/8 magas frekvenciájú "bullet" típusú tweeter
2 TRS/XLR kombó csatalkozó aljzat
Erős fém első rács
Teljesítmény: 200 W, 8 Ohm
Érzékenység: 97 dB
Rezonancia frekvencia: 59 Hz
Frekvencia átvitel: 100 Hz - 20 kHz
Méretek: 520 x 400 x 370 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 17,7 kg

 

 

 

 

 lw115_700.jpg

 

 W CA 115 LW CE

 

Basszusreflex hangfal
1 x 15" Celestion hangszóró
Impedancia: 8 Ω
1”-os Celestion neodímium compression HF driver
2 TRS/XLR kombó csatalkozó aljzat
Erős fém első rács
Teljesítmény: 500 W, 8 Ohm
Érzékenység: 97 dB
Rezonancia frekvencia: 45 Hz
Frekvencia átvitel: 50 Hz - 20 kHz
Méretek: 520 x 500 x 560 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 17,2 kg

 

A gyártó weboldala: http://www.warwick.de