zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
DrumPants: egy egész zenekar a zsebben, nézd meg, hogyan játszanak rajta, ha nem hiszed.

 

 

 

 

A világ első professzionális minőségű magunkon viselhető hangszere a DrumPants gyártásának elősegítésére sikeres kampány indult a Kickstarter oldalán. (Az oldalon felajánlásokat lehet tenni, új, ígéretes eszközök megvalósításához, valamint előrendeléseket is le lehet adni.)

 

A DrumPants több mint 100 féle hangot tud megszólaltatni, elsősorban dobokat, de szintetizátor, gitár és zongora hangot is, vagyis ezzel az eszközzel mindenféle hangszeren úgy lehet játszani, hogy a nadrágunkat, vagy más ruhadarabunkat ütögetjük.

 

 

crop_large.png

 

 

A magunkon viselhető hangszer számos érzékelőt tartalmaz, amelyekkel a hangszert össze lehet kötni bármilyen eszközzel, ami MIDI vagy OSC jelet tud fogadni. Az így készült zenét a DrumPants kittel zenei alkalmazásokra lehet továbbküldeni és szerkeszteni. A DrumPants-hez fejhallgató, vagy külső hangszóró is csatlakoztatható, az érzékelőket viselhetjük a nadrág alatt, vagy a nadrágon kívül.

 

 

 

700_crop large.png

 

A dolog viccesen hangzik, de komoly érdeklődés van a DrumPants iránt, zenei szakportálok, és más médiumok, sőt dobosok is pozitívan nyilatkoznak az új találmányról.

 

 

crop707_large.png

 

 

 

Jellemzők:

 

  • Hat velocity érzékelő, két magunkra csatolható övben: 4 doblap érzékelő és 2 lábpedál érzékelő
  • További két öv, összesen 12 érzékelővel
  • Control box, több mint 100 előretelepített, kiváló minőségű hangmintával
  • A DrumPants egyedi, ultra vékony tépőzárakat is tartalmaz, melyekkel könnyedén a ruhához, vagy a ruha belsejébe rögzíthetők az övek, és így a doblapok könnyen átrakhatóak egyik ruháról a másikra.
  • DrumPants alkalmazások segítségével USB-n keresztül tud a DrumPants számítógéppel kommunikálni
  • A DrumPants PRO esetében Bluetooth 4.0-val lehet okostelefonhoz vagy táblagéphez csatlakozni.

 

Bővebb információ: Kickstarter