zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Mesa Boogie és Carlos Santana a King Snake limitált sorozatával tiszteleg az első high-gain gitár kombó előtt.

 

randall-smith-and-carlos-santana.jpg

 

Carlos Santana és Randall Smith, a MESA/Boogie alapítója

 

 

 

Carlos Santana az 1972-73-as turnéján egy olyan erősítőt használt, amivel akkor nem sok gitáros dicsekedhetett, ez volt a Mark I™ Boogie. Ez a modell átmenetet képezett a korábbi évek egycsatornás low-gain erősítői és a mai többcsatornás, lábkapcsolóval váltható high-gain erősítők között.

 

A Boogie megjelenése előtt a gitárosoknak kopig kellett csavarni az erősítők hangerejét, hogy overdrive-os, és hosszan kitartott hangot tudjanak kicsalni az erősítőből. Ez a túlvezérlés a végfoknál jelentkezett és természetesen nagyon hangos volt. Forradalmi újítás volt, amikor 1970-ben elkészült a világ első high-gain csöves előerősítője, és ez a kis MESA Boogie erősítőbe került beépítésre. A gitárosok bármilyen hangerőnél kitartott, csöves overdrive-os hangot kaphattak.

 

1-ks-Cmb-lt-1000_550.jpg

 

A Mesa Boogie most bejelentette a King Snake Limited Edition gyártását, ami Santana akkori erősítőjének másolata, természetesen jó pár kulcsfontosságú újítással megtűzdelve. Ilyen a modernizált zengető áramkör, az FX loop, az új Fillmore hangszóró, valamint a láda szegélyének megerősítése és az új, kígyóbőr utánzatú bőrborítás. A King Snake csak 1x12”-os kombó verzióban lesz kapható.

 

A szállításokat januárban kezdik meg, mindegyik erősítő hátlapján, egy fém lapon megtalálhatjuk Randall Smith és Carlos Santana kézjegyét. Nem nehéz megjósolni, hogy ez a modell meglehetősen népszerű lesz, és tekintve, hogy csak kis sorozatban fogják gyártani, már el lehet kezdeni spórolni, ha valaki egy ilyen erősítőt szeretne 2014-ben birtokolni.

 

 

350-KingSnake_detail1.jpg

 

 

Specifikáció

 

4 x 6L6 és 5 x 12AX7 csövek
Fix rácselőfeszültség
Multi-Watt teljesítmény kapcsoló, 100W, 60W és 10W között
Szabadalmazott Duo-Class technológia: A osztály, 2 végcsővel, vagy A/B osztály 2/4 végcsővel és 60/100W teljesítménnyel
1 csatorna, két bemenettel; Input 1: cascading gain többfokozatú előerősítő, mindkét hangerő poti szabályozza, Input 2: normál gain, és csak a 2. hangerő szabályozza
Két hangerőszabályzó, egy master hangerő
3 sávos EQ külön közép emeléssel
Teljesen csöves zengető
Effekt loop, true bypass-szal, a küldés szintjét szabályozni lehet
Végfok kimenet, szintszabályzással
Fillmore KS-100 12”-os hangszóró
Kígyóbőr utánzatú bőrborítás

 

 

 

 

 Bővebb információ: MESA/Boogie