zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A moonshine - holdfény - az amerikai szlengben házi pálinkát jelent. Gondolom nem véletlen, hogy az egyedi képességeiről híres, kézzel gyártott pedál ezt a típusnevet kapta

 

Moonshine-ad-JHS-ad_700.jpg

 

 

A JHS Pedals céget 2007-ben Josh Scott hozta létre azzal a céllal, hogy minőségi, kézzel gyártott effekt pedálokat gyártsanak. Azóta a JHS Pedals világszerte ismert butik effekt gyártó céggé vált, termékei megtalálhatóak Amerika-szerte és a világ legkülönbözőbb országaiban.  A moonshine (holdfény) az amerikai szlengben házi pálinkát jelent. Gondolom nem véletlen, hogy az egyedi képességeiről híres, kézzel gyártott pedál ezt a típusnevet kapta. Egyedi és erős, mint a házi pálinka.

 

 

 

JHS-Pedals-Moonshine-side.jpg

 

 

Ez a pedál a legerőteljesebb a JHS pedálok közül és bebizonyítja, hogy nélkülözhetetlen darab a legkülönfélébb játékstílusoknál felmerülő igények kielégítésére. Úgy tervezték, hogy bármilyen erősítővel jól használható, és könnyedén megszólaltatható vele a rocktörténelem legnagyobb bandáitól ismert overdrive-os hangzások mindegyike. Blues, rock, country, jazz, sőt hardcore gitárosok is megtalálják a számukra megfelelő overdrive hangzást ezzel a kis pedállal. Ráadásul kitűnően használható basszusgitárhoz is.

 

A három alapvető szabályzási lehetőség – VOLUME, TONE, DRIVE – miatt nagyon könnyen kezelhető, de a három potméter mellett még egy PROOF kétállású kapcsolót is találunk a pedálon. Az alsó állásban kissé kompresszált, kevésbé erősített, középhang dúsabb a hangzást kapunk, míg a felső állásban kevesebb középpel, nyitottabban, szélesebben és kissé nagyobb hangerővel szól a pedál.

 

 

JHS-Pedals-Moonshine-guts.jpg

 

Akárcsak a JHS SuperBolt pedáljánál, a Moonshine-nál is – egy beépített DC-DC konverter segítségével – lehetséges a pedált 9 Volton és 18 Volton is üzemeltetni. Nagyobb feszültségen nagyobb a hang tere, több a mély frekvencia, és sokkal ütősebb a hangzás.

 

A pedál kiskereskedelmi ára 199.- USD

 

 

 

 

 

 

 

 Bővebb információ: JHS