zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A legendás Marshall DSL visszatért egy kompakt 5 wattos full csöves kombó formájában.

 

1600-DSL5C_detail700.jpg

 

 

 

A Marshall jól sikerült kísérelte nyomán – bepakolni a világszerte ismert brit Marshall hangot egy kis csöves kombóba, amit bárhová el lehet cipelni – valóban jól használható kis erősítő jött létre. A DSL sorozat hosszú éveken keresztül páratlan népszerűségnek örvendett, szinte egyeduralkodó volt a maga területén. A DSL5C-vel a vevő megkapja a legkarakteresebb Marshall DSL hangszíneket és mind a modern, mind a vintage Marshall erősítők jellemzőit, a kristálytiszta hangzástól a csontzúzó crunch-os high-gain hangig.

 

 

 

1600-DSL5C_detail2_650.jpg

 

 

 

A Marshall DSL5C teljesen csöves, ikercsatornás, kiváló hangszínekkel megáldott erősítő, amely képes megidézni bármely jelenlegi, vagy múltbéli Marshall hangját. Az előerősítő szekcióban a három ECC83 – nagy egyetértésben a végfokkal – döbbenetes hangszín-varázst produkál, míg a végfok az egy ECC99-el olyan teljesítményt nyújt, ami ideális a hálószobától a stúdióig terjedő térben.

 

A Marshall nem csupán azokkal a jellemzőkkel ruházta fel ezt a kis „vadállatot”, mint az eredeti DSL100-at, hanem fejlesztései nyomán még több lehetőség van hangzás kontrollálására. Kapunk egy DEEP kapcsolót a mélyek szabályzásához, a hátsó panelon lévő teljesítmény kapcsolóval pedig akár 1 wattra csökkenthetjük az erősítő kimenő teljesítményét, és itt találjuk az effekt hurok aljzatait is.

 

 

 

 

1600-DSL5C_detail4_650.jpg

 

 

 

 

A DSL5C két csatornája – Classic Gain és Ultra Gain – lábkapcsolóval váltható. A rugalmas, 4 sávos EQ szekcióval – TREBLE, MIDDLE, BASS, PRESENCE – minden fellelhető Marshall hangszínt kikeverhetünk, és ehhez jön még a jól kitalált TONE SHIFT kapcsoló, ami a modern metál világába vezet bennünket.

 

 

Specifikáció

 

Konstrukció: teljesen csöves
Csatornák száma: 2
Kimenő teljesítmény: 5 W / 1 W
Hangszóró: 1 x 10" Celestion "Ten-30"
Effekt: nincs
Zengető: nincs
EQ: magas/közép/mély/presence
Erősítő modellezés: nincs
Előerősítő csövek: 3 x ECC83
Végerősítő cső: 1 x ECC99 / 1 x 12BH7
Bemenet: 1 x 6,3 mm jack
Lábkapcsoló csatlakozás: van
Effekt hurok: van
Fejhallgató kimenet: van
AUX bemenet MP3 lejátszóhoz: van

Az egygombos csatornaváltó lábkapcsoló tartozék, a kis Marshall januártól lesz kapható, várható Európai Uniós kiskereskedelmi ára 450 EUR körül alakul.