zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az erősítőkben kézzel forrasztott áramkörök vannak, minden egyes darabot alapos tesztelésnek vetnek alá, alapzaj, frekvencia átvitel, teljesítmény szempontjából.

 

Oct13_LNU_JazzClassic_WEB.jpg

 

 

 

Az Andy Fuchs által tervezett erősítők tiszta, meleg hangjukról, tartósságukról és az 5 év garanciáról híresek. Emögött alapos tervezés, kiváló alkatrészek, válogatott csövek, szuper halk tápellátás és még sok minden egyéb áll, ami az erősítők árán is érződik. Az erősítőkben kézzel forrasztott áramkörök vannak, minden egyes darabot alapos tesztelésnek vetnek alá, alapzaj, frekvencia átvitel, teljesítmény szempontjából. Amikor az erősítő átment a teszten, következik a hangolása, amely különböző gitárokkal történik, a standard referencia hangmintákkal történő összevetéssel. Ezt a Fuchsnál EnginEARing-nek nevezik.

 

A Jazz Classic II hibrid erősítő, amit úgy terveztek, hogy a maximális kimenő teljesítményét úgy adja le, hogy még komoly tartalékok maradjanak az erősítőben. Elsősorban jazz gitárosoknak és olyan gitárosoknak szánták, akik az overdrive-os hangzást nem az erősítővel, hanem effekt pedál segítségével kívánják elérni.

 

Az előerősítőben két válogatott 12AX7 csövet találunk, az EQ szekció magas, közép és mély szabályzási lehetőséget nyújt, a zengetőnél állítható a szint, a lecsengés és hangszín. Az előlapon található még a főhangerő, és a főkapcsoló, a hátlapon pedig a standby/mute kapcsoló, két hangfalkimenet, az aktív FX loop, és a zengető lábkapcsoló aljzatai kaptak helyet.

 

A csöves áramkört kifejezetten kapcsolóüzemű végfokhoz tervezték. A végfok 8 Ohmon 75 Wattot, 4 Ohmon 150 Wattot ad le és akár 2 Ohmon is biztonságosan üzemeltethető. Az erősítőt túlmelegedés és rövidzárlat elleni védelemmel is ellátták.

 

 

105271700_o.jpg


A Fuchs a nyári NAMM kiállításon

 

 

 

A Jazz Classic II fejet a Casino sorozat alumínium házába építették, az erősítő fej 13,6 kg, a mini 112 Combo 15,4 kg, a teljes méretű Combo 16,3 kg súlyú. A kombó súlya függ a beépített hangszórótól is. A standard kombó hangszóró a B&C Neo egyedi gyártású hangszórója, de más hangszórókkal is gyárt a Fuchs kombókat.

Mint minden Fuchs termékre, így a Jazz Classicra is 5 év garancia jár az első tulajdonosnak. (A garancia nem érvényes a csövekre és a hangszóróra.)

 

A gyártó által javasolt maximális kiskereskedelmi ára az erősítő fejnek 2 200 USD, a kombónak 2 400 USD.

 

A gyártó weboldala: http://www.fuchsaudiotechnology.com/index.php