zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Mesa Boogie bemutatja az új csöves basszuserősítő fejet, amely a Bass Prodigy nevet kapta.

 

prodigy-bass-head-xlg_700.jpg

 

 

A Bass Prodigy a Mesa Boogie legújabb technológiai fejlesztéseit vonultatja fel, ideértve az új csöves előerősítőt, a teljesítmény felezőt, a VOICE ROTARY hangszínszabályzót és az új végerősítő szekciót, amely KT88 csövekkel dolgozik.

 

A PRODIGY™ mérföldkő lehet a basszuserősítők fejlesztésében. A Mesa Boogie megalkotott egy kompakt, könnyen szállítható, a hangszín beállítások szinte végtelen lehetőségét kínáló csöves erősítőt, amely tökéletesen hozza azt a masszív hangot, ami csak csöves erősítőktől várható el és olyan extra szolgáltatásokat nyújt, ami még napjainkban is ritkaság.

 

 

Mesa-prodigy-gain-bright.jpg

 

A PRODIGY bementénél találunk egy háromállású INPUT Select kapcsolót, BRIGHT, NORMAL és ACTIVE választási lehetőségekkel. A BRIGHT állásban szólnak a legszebben a magasak, a NORMAL egy kissé vágja a magas hangokat, az ACTIVE pedig alacsonyabb impedanciájú bemenet.  Az EQ szekcióban a BASS és a TREBLE aktív hangszínszabályzók, míg a MID passzív, azonban az ötállású VOICE kapcsolóval a legkülönfélébb játéktechnikáknak és stílusoknak megfelelő hangszínek állíthatók be. (Ez a demó videón nagyon jól látható, hallható.)

 

 

 

Az előlapon található teljesítmény felező kapcsolóval a PRODIGY maximális 250 W teljesítményét 125 W teljesítményre csökkenthetjük, ami kisebb koncerthelyszíneken, vagy stúdióban, főleg vintage stílusú játéknál praktikus. A SOLO potméterrel előre beállíthatunk egy nagyobb hangerőt a szóló részekhez, és ha lábkapcsolóval aktiváljuk ezt a beállítást, akkor felülírja az aktuálisan használt hangerő szintet. Érdekesség, hogy a KT88 csöveknek hosszabb fűtési idő ajánlott, a gyártó szerint 3 perc után ideális a STANDBY kapcsolót bekapcsolni.

 

A hátlapon található MUTE, VOICE, SOLO aljzatokhoz lábkapcsoló csatlakoztatható. A VOICE aljzathoz csatlakoztatott lábkapcsoló a pillanatnyi beállítás és az alapértelmezett 3-as pozíció között tud váltani. Erre a célra használható az opcionálisan beszerezhető 4 kapcsolós MESA BASS PRODIGY lábkapcsoló, vagy a standard ki/bekapcsolós lábkapcsoló. A hátlapon található még az effekt SEND/RETURN jack aljzat, a szimmetrikus DI kimenet, valamint két 4 Ohmos és egy 8 Ohmos hangfalkimenet.

 

 

Mesa_Prodigy_Back_Lg_700.jpg

 

 

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

3 x 12AX7 előerősítő cső

4 x KT88 végerősítő cső

A/B osztályú erősítő

Teljesítmény osztó: 250W (4 végcső), vagy 125W (2 végcső)

Háromállású bemenet kapcsoló: BRIGHT, NORMAL, ACTIVE

További szabályzók: GAIN, 3 sávos EQ, ötállású VOICE kapcsoló és főhangerő

A hátlapon hangoló kimenet, PLAY/MUTE/SILENT RECORD kapcsoló az előlapon

XLR vonal kimenet, DI szint szabályzó, PRE/POST lehetőség és Ground Lift kapcsoló

3 hangfalkimenet (1 jack @ 8 Ohm és 2 @ 4 Ohm)

Végerősítő kimenet

Méretek: 178 mm x 406 mm x 229 mm (magasság x szélesség x mélység)

Súly 14,5 kg

 

 

 

 

 

 

 Bővebb információ: Mesa Boogie