zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Ha egy kiváló minőségű, kezdőknek való gitárerősítőt, vagy otthoni gyakorló erősítőt keresel, a Roland Cube 20 GX, a Cube GX sorozat legkisebb modellje nagyszerű választás.

 cube-20gx_angle_1_gal_550.jpg

 

 

 

 

 

A Roland Cube 20 GX 20 W teljesítményével, kiváló erősítők széles hangszín választékával, effektjeivel, iPad/iPhone csatlakoztathatóságával ideális gyakorló gitárerősítő.

 

A Roland Cube 20 GX-be olyan erősítő hangszínek vannak beépítve, amelyek minden zenész tetszését elnyerik, a jazz zenészektől kezdve a metál gitárosokig bezárólag.

 

A három csatorna - JC CLEAN, LEAD, és SOLO - meglehetősen sokoldalúvá teszi a kis Rolandot. A JC CLEAN csatorna a híres Roland JC-120 tiszta hangján szól, a LEAD csatornánál hatféle hangszín közül lehet választani. Ezek között találunk torzított hangszíneket, melegebb overdirve-os hangzást, és egy kiváló akusztikus gitár szimulátort is. A SOLO csatorna teljes mértékben programozható, mind a JC CLEAN, mind a LEAD csatorna hangszíneit – EQ és effekt beállításokkal együtt – el tudja tárolni. A csatornaváltás a kezelőpanelon, vagy a külön kapható BOSS FS-5U, vagy FS-6 lábkapcsolókkal történhet.

 

 

 

cube-20gx_top_gal_700.jpg

 

 

 

 

Ami az effekteket illeti, 3 független effekt csatorna áll rendelkezésre. AZ EFX szekció ötféle pedált helyettesít: kórus, flanger, phaser, tremoló és oktáv effektekkel. A REVERB kétféle beállítást kínál, van a SPRING, ami inkább egy vintage stílusú, és van a PLATE, ami inkább stúdió jellegű zengető. A DELAY-nél kétféle, WARM és CLEAR beállítás közül lehet választani. További extra a Rolandtól már megszokott, beépített kromatikus hangoló.

 

 

 

cube-20gx_cutaway_gal_500.jpg

 

 

 

A lehetőség, hogy a kis Cube GX-et  iPad-hez, iPhone-hoz, vagy iPod-hoz csatalakoztassuk, a használhatóság újabb szintjét jelenti. Az erősítőhöz mellékelt kábellel kétirányú kapcsolat jön létre az erősítő és ezen eszközök között. Ha telepíted az ingyenes CUBE Jam app-ot, máris lehet gyakorolni, felvenni, zenéket megosztani. Az i-CUBE LINK jack egyszerű sztereó bemenetként is működik, így szinte minden zenelejátszót és audio eszközt csatlakoztathatsz a CUBE-20GX–hez.

 

 

Főbb jellemzők:

 

20 Watt teljesítmény
Egyedi 8”-os hangszóró
3 sávos EQ
RECORDING OUT/PHONES jack kimenet csendes gyakorláshoz, és felvételhez
3 csatorna – CLEAN, LEAD, SOLO
3 effekt csatorna
i-CUBE LINK iPad, iPhone vagy Ipod Touch csatlakoztatáshoz
Kromatikus hangoló
Csatornaváltás lábkapcsolóval is
Méretek: 378 mm x 221 mm x 384 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 7,6 kg

 

 

 

 

Bővebb információ: Roland

Kapható 59 000.- ft-os áron, a Roland bemutatóterem és márkaboltban.