zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Ebben a hónapban már a második Electro-Harmonix effekt pedált mutatjuk be, aminek semmi más oka nincs, minthogy az EHX mostanában gyakran jelentkezik újdonságokkal.

slammi_2png_resize.png

 

 

Az Electro-Harmonix Next Step családjának utolsó tagja a Slammi, egy polifonikus hangmagasság-váltó és harmonizer pedál. A Slammi forradalmian új a pitch shifting (hangmagasság-váltó) pedálok között, erőteljes, új algoritmusának köszönhetően, mellyel számtalan új hanghatás érhető el, a slide gitártól kezdve a bariton gitáron át, a basszus hangon megszólaló szólógitárig.

 

Háromoktávos polifonikus „zuhanó bombázó”, rendkívül finoman szabályozható hangmagasság-váltás, különböző hangközök megszólaltatása és hajlítása, kórus effekt, tulajdonképpen csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek.

 

A gitár tiszta, eredeti hangját keverni lehet a megszólaltatható hangközökkel, harmóniákkal, 11 fajta beállításból választhatunk. A dizájnból fakadóan a pedál rendkívül jól kezelhető, külön érdekessége, hogy nincs benne mozgó alkatrész, ami elkophat, vagy eltörhet. A pedált 9 voltos elemmel szállítják, de opcionálisan adapterrel is működtethető.

 

 

 

slammi-side-view_650.jpg

 

 

 

 

 

Főbb jellemzők

 

Maximum 3 oktáv hangemelés
Harmóniákat képez a tiszta gitárhang és az effekt mixelésével
A MAX BEND Control 11 állású kapcsolóként működik, mellyel a maximális hajlítást/hangközt szabályozhatjuk. Ezek: elhangolt, ½ hang, nagy szekund, nagy terc, tiszta kvart, tiszta kvint, nagy szext, kis szeptim, 1 oktáv, 2 oktáv, 3 oktáv/zuhanó bombázó
A hangváltás iránya megfordítható
Jól kezelhető forma, nincs mozgó alkatrész

 

Nézzétek és hallgassátok Mr. Effektológiát, (Bill Ruppert) aki kiválóan bemutatja ennek a rendkívül rugalmas, sokoldalú pedálnak a valódi tudását. Érdemes megnézni.

 

 

 

 

 Bővebb információ: http://www.ehx.com/products/slammi